maanantai 11. tammikuuta 2010

maanantaimietteitä

Jotkut päivät ovat hauskempia kuin toiset. Tänään on hauskempi, kuten kuvasta näkyy. Kortti jälkikasvulta Jaappanista ja pakettikortilla saa viime tiistaina tehdyn tilauksen saarivaltiosta. Lupasin olla avaamatta pakettia ennenkuin Varma on paikalla, mutta kyllä tulee olemaan vaikeaa.

Tupaan on perustettu ompelimo. Löysin kätköistäni flanellinpalan ja päätin tehdä yökkärit (=yöpuvunhousut). Vanhasta muistista ja kaavat sanomalehdestä. Näissä ei onneksi ole väliä istuvuudella, kunhan pysyvät jalassa aamukahvin ajan. Ja kuka mua kattelis...
Olen ihan koukussa flanelliyökkäreihin. Ne olivat pakkasella kerrassaan ihana varuste. Jos nuo onnistuvat, saatan sijoittaa euroja johonkin kauniiseen kankaanpalaan ja tehdä toiset. Noista ei nimittäin tule kauniit, mutta tuleepahan tuokin kangas käyttöön. Mistä ihmeestä se lienee tullut?
Tässä istuu vieraileva rouva Myy. Hänelle on laitettu ikkunan eteen liinavaatearkulle pyyheliina jotta hän saa odottaa kotiväkeä saapuvaksi. Omat koirathan meillä ei hypi edes penkille tai tähän arkun päälle, mutta Myyllä on aina ollut lupa.
Mieli on edelleen hajanainen ja aika kuluu kuin sumussa. Olo on kuin tsunamia odotellessa. Tai ukonilman edellä. Nyt on vielä rauhallista, mutta kohta rytisee. Kokoukset ja kurssit alkavat. Olin unohtanut, että ilmoittauduin luovan kirjoittamisen kurssille! Muistin sen aamulla ja se alkaa jo ensi lauantaina. Joo-o.
Pakkasen putoaminen tuntuu jotenkin huijaukselta. En ole koskaan tykännyt suojasäästä, ja veikkei nyt vielä ollakaan suojan puolella, tuntuu kuin talvi olisi sekundaa nyt kun kireimmät pakkaset menivät. Kaunista toki on, kun lumen lisäksi pensaissa on kuuraakin, mutta ulos mennessä tunne on jotenkin tyhjä, luopunut.

Ei kommentteja: