tiistai 26. tammikuuta 2010

1. päivä on hirresäkin hankalin

Tässä on viikon ruoat. Houkuttelevaa, eikö?

Olen nyt puputtanut näistä pusseista kaikki ateriani. Tosin aamukahvin kanssa söin kunnon ruisleipää. Aamiaiseksi noista pusseista nimittäin valmistetaan pirtelö. Ja lounas on tuo oikeassa reunassa oleva patukka. Siinä on suklaata päällä ja jotain pähkinätahnaa sisus. Siitä tuli kyllä ihan täyteen.

Mun vatsani on järkyttynyt. Se on saanut täytteekseen ennenkokemattoman määrän kemikaaliosastolta, ja nyt se on pois tolaltaan ja ilmaisee paheksumistaan kehittämällä kaasumuodostelmia. Tosin nyt ehtoolla päättelin aivan oikein, ettei ole luottamista kaasun koostumukseen. Ja olin oikeassa: melko vetistä kaasua, oisko ollut ihan nestekaasua?

Ruoan mausta ei tällä viikolla voi keskustella. Röyhtäilen sellaisia myllynsiivouspölyn makuisia palautteita. Välillä suussa maistuu kuin olisi nielaissut koipalloja.

Säästin jälkiruoan iltapalaksi, sillä tomaattiliemi ei ole oikein innostava tuote. Uni vaatii jotain mehevämpää, ja luvassa onkin suklaavanukas. Tosin päivällä nauttimani kasvisliemivälipala oli melko mukiinmenevää. Ihan kirjaimellisestikin.

Mutta kun tämä on laihdutuksen aloituspaketti, niin miksi siinä on kolme kertaa päivässä makeaa? Pirtelö aamiaiseksi, suklaapatukka lounaaksi ja vanukas iltapalaksi ei kuulosta aikuisen ihmisen syömiseltä. Pidetäänkö ylipainoisia lapsellisina? Onko tutkittu, että laihduttaja tarvitsee suklaata, muuten ei tule mitään? Vai onko koko kurjuudesta vain yritetty tehdä vähän hauskempaa?

Vaikka jo tässä vaiheessa hieman kuvottaa, olen aikeissa viedä kokeiluni loppuun. Haluan nähdä, vaikuttaako tämä todella. Nestettä poistuu tietysti ensin melkoisesti, vaikka sitä pitäisi juoda puolitoista litraa päivässä kuurin ajan. Ellen saa migreeniä tai noravirusta muistuttavia oireita, pupellan koko laatikon tyhjäksi.

Yöllä heräsin siinä kolmen maissa ja mulla oli hirveä nälkä. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, mulla on aina yöllä nälkä jos herään, ja aamuisin vielä nälämpi.
Makoilin siinä ja mietin, että kun ei ole aamulla kiire nousta ja nytkin on joka lailla hyvä olla (paitsi nälkä), niin mikä tässä on köllötellessä. Siihen taas olin nukahtanut, onhan semmoinen tyhjästä nautiskelu tylsää ja unettavaa.

Muutenkin olen ollut virkeä. Ajelimme tänään naisissa kaupunkiin shoppailemaan ja hakemaan pyykkini. Sen jälkeen kokoustimme kirjamessujen suunnittelussa kolmisen tuntia ja nyt olen saanut kaikki uunit lämmitettyä.

Kotiintullessa neiti Sievänen ilmoitti, että tankki alkaa olla tyhjä. Kurvasin asemalle, mutta kas, bensatankin korkki oli jäätynyt kiinni. Keksiikö kukaan, miten sen saisi sulatettua? Ei vissiin parane tulitikkuja raapia just siinä kohtaa...

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Bensatankkiin ja sen kylmettyneeseen korkkiin en uskalla ottaa kantaa. Etsi huoltsikka, jossa olisi edes joku alan asiantuntija. Kysy korkkiasiantuntijaa. Ruokavarastosi menee kyllä pieneen tilaan, jää jääkaappiin ja hyvyskäkaappiin paljon tilaa...mille?? No, niille, joita ei nyt syödä. Oot varmaan oikeassa, ylipainoisista ihmisistä voidaan ajatella, että ne pupeltaa päivät pääskytysten suklaapatukoita!! En edes muista koksa itse olen syönyt sellaisen..jaa-a...16.1 ...eli alvariinsa. Tomaattimehu alkaa kyllä helposti tökkiä, muistan vuodelta viisi olevaa paastoani! Lue nyt niiden kylki ja kato, onko niissä vehnäjauhoja?? Mä olen keliaakikko, joten kaikki viljatuotteet on pannassa, mutta asia kiinnostaa josko ei niissä sittenkään olisi! Puheista huolimatta.

Piu kirjoitti...

Hyi kauheeta. Tein niin kuin pyysit ja lueskelin sisällysluetteloa. On vehnäjauhoja ja pelkkää gluteeniakin, ainakin niissä päivällispusseissa. Ja mitä kaikkea muuta!! Yök. Ei ihme, että heräsin aamulla migreeniin.
Mutta periksi en anna. Koska pää lakkasi särkemästä aamukahvin jälkeen, jatkan tällä kemikalisaatiolinjalla. Ensi viikolla syön taas kunnon ruokaa, mutta huomattavan pieniä annoksia.
Ellei Takkupää saa illalla bensatankin korkkia auki, ajelen kirkonkylän ainoalle palvelevalle huoltamolle autettavaksi. Ellei bensa lopu matkalla.

vilukissi kirjoitti...

niin epäilinkin, että jauhoja on...huokaus