tiistai 5. tammikuuta 2010

eestaas

Semmoista elämä on? Eilen töissä, tänään kotona töissä. Sataa lunta, tai äsken satoi, kun olin pihalla. Nyt paistaa aurinko. Ja niin edelleen.

Joskus epäilen ihan tosissani, että vintistä on purut kastuneet. Vai mitä tykkäätte: Menin ulos laittamaan auton lämppäriin, kun pitää kohta kirkolle. Lykkäsin johdon pistokkeeseen ja ruuvailin ajastimen kohdalleen. Sitten päätin pudotella lumet kaaran yltä valmiiksi. Krapailin nuukasti akkunatkin ja kuuntelin toisella korvalla, koska sisälämmitin käynnistyy. Ei käynnistynyt. Luurasin tolpan luukusta ajastinta, se oli kohdallaan ja oikeassa ajassa. Sulakkeet ok, vikavirtakytkin ok. Kävin lorvikamarissa syynäämässä sulakekaapin asetukset. Kaikki ok. Palasin autolle, katsastin sisälämmittimen kytkimen, sekin oli kuten piti.
Seisoin hetken ja mietin, pitääkö nyt soittaa palokuntaan vai ratsupoliisille, mutta päätin kuitenkin kurkistaa vielä kerran tolpan luukun alle. Ja kas; näköni oli palautunut: johto oli "väärässä" pistokkeessa, siinä jonka ajastinta en ollut ruuvannut. Takkupään vika! Mitäs oli laittanut johtoni väärään pistokkeeseen, siihen jossa hänen johtonsa tavallisesti nököttää. Ristiinkytkennät kielletään ehdottomasti! Mun johto kuuluu mun pistokkeeseen!

Nyt siellä Sievänen lämpiää pestynä ja kiillotettuna. Maksoin eilen pitkän pennin sen vuosihuollosta, mielelläni kyllä. En vain meinannut saada autoani pois korjaamolta, kun eivät ilmoittaneet, vaikka lupasivat, koska sen saa hakea, eivätkä vastanneet puhelimeen. Oli kuulemma niin kiire. Lopulta marssin ovesta sisään ja sanoin, että nyt otan autoni, oli valmis eli ei. Olihan se, ollut vissiin monta tuntia.

Illalla olinkin sitten aivan vetämätön oltuani koko päivän sorvaamolla. Koirat esittivät heitteillejätettyjä ja kaltoinkohdeltuja, Lilli olisi välttämättä halunut syliin. Syötyämme ja minimilämmitettyämme tupaa heittäydyttiin vällyihin joka akka. Ei jaksannut katsoa edes pappi Jaakoppia, vaikka oli mielenkiintoinen. Erittäin. Toivon että se uusitaan jonakin virkeämpänä ajankohtana.

Esikoinen oli täällä asentamassa uuden ehomman antennin sillä aikaa kun olin suuressa maailmassa. Nyt näkyy kaikki kanavat vaikka sataisi lunta. Tai eilen satoi kyllä hetken aikaa vettä, vaikka oli pakkasta. Ihan hetken silloin kun kurvasin pihaan. Muuttui kyllä heti sitten lumeksi.

Päiväkahvin aika. Ja miss Marplen :)

5 kommenttia:

Kata kirjoitti...

On ollut kivaa lukea talvisia juttuja. Tosi kivoja kuvia maalta, tulee hyvät muistot mieleen. :) Palasin juuri parin kuukauden Espanjan turneelta ja on ihanaa nauttia taas Suomen luonnosta ja talvesta. Mukavaa alkanutta vuotta!

Piu kirjoitti...

Voi kun kiva kuulla susta! Just ajattelin sua, kun tuli eteen joku yhteinen juttu. Tulepa käymään, jos ehdit. Olis kiva turinoida. Vaikka täällä kyllä tuppaa pylly jäätymään toisin kuin Epsanjassa :)

vilukissi kirjoitti...

ihana kuulla, notta on munlaisiani muitakin! autonpistoke todisti sen taas! Saa siellä ullakolla tai vintillä olla matot joskus lytys tai vaikka poiskin, tuntuu sitten taas niin mukavalta, kun ne on ojennuksessa. Mulla menee Marple äänitykseen, mutta taidanpa mennä kattomaan sitä nyt just!! Viime sunnuntaina tuli sellainen versio Marplesta, jota en ollut nähnyt koskaan!

Piu kirjoitti...

Vilukissi: eikös teillä päin olla lakalla kun ollaan vintillä? Mulla asu Helmi-täti Teuvalla, siks sun murtees on niin lähellä sydäntä. Joo, eiks ookkin kiva kun välillä huomaa että nuppi sentäs joskus toimiikin, vaikka välillä onkin katkoja:)
Tänä ehtoona tulee FST:ltä ihan outo miss Marple, jotenkin hellyttävän tomera se Margaret Rutherwood? tai joku. Topakka, ei ollenkaan oikea.

Kata kirjoitti...

Piu: Ilman muuta tulen käymään oikein mielelläni! Varmaan riittääkin juttua kun ei olla pitkään aikaan nähty. Täytyy katsoa, milloin saa aikaiseksi :)