keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Hyviä asioita

On niin mukava päivä, että ajattelin jakaa kanssanne sen hauskuudet:

Lintulaudalleni on viimeinkin tullut töyhtötiainen! Monen vuoden odottelun jälkeen se suostuu käymään myös talvella, eikä vain kesäaikaan. En saa sen kurkistelusta tarpeekseni, vaikka jatkuva tiirailu karteenien raosta rasittaakin mustarastasta. Se lähtee karkuun aina kun näkee varjonikin.

Neiti Sievänen läpäisi katsastuksen. Tämä tosin tapahtui jo eilen, mutta mieleni on vieläkin hyvä. Lievitti huonoa omatuntoani siitä, että huolto jäi ihan viime tippaan.

Ulkona on kaunista. Yritän toimeutua ottamaan kuvia, jotta näette, miten kaunista. Takkupää ahkeroi "pinolla", ts. sahaa polttopuita.

Nivelet eivät ole liian kipeät, vain tavallisen -. Mieli on jotenkin hajanainen, ei oikein kiinnity mihinkään. Ajelehdin hetkestä toiseen, ajatus vaeltaa ja aika kuluu välillä nopeasti, välillä ei lainkaan. Odotan yliskamarini asettumista ja nautin vapaapäivästä.

Meillä on Takkupään kanssa hauskaa. Vanhanaikaista, leppoisaa hauskaa. Pelaamme korttia intohimoisesti ja yritämme pitää toisiamme silmällä huijaamisen estämiseksi. Täytyy tunnustaa, että tulen huijanneeksi lähinnä hajamielisyyttäni, ja samasta syystä jään myös kiinni.

Ja viimeiseksi jotain hauskaa odotettavaakin: teimme Varman kanssa tilauksen englantilaiseen nettikauppaan. Nukkekotijuttuja. Ihan sikamaisen kalliin tilauksen. Koko vuoden budjetti kerralla.

Nyt alan korjata joulua pois. Kuusi ei vielä varise, joten nyt on oikea aika sen ulkoistamiseen, ja samalla viedään muukin jouluroina vintille.

Sitten pitää keksiä jotain tammikuu- tai talvikoristetta tilalle. Kynttilöitä tietenkin, mutta mitä muuta? Näin kylmällä ei taida onnistua kausikukkienkaan kotiuttaminen.

Ja siitä tulikin mieleeni vielä yksi hauskuus: siemenhinnasto! Vaikka mitä hienoja uutuuksia kokeiltavaksi. Ah. Kelpaa taas haaveilla kauniista puutarhastakin.

Ei kommentteja: