perjantai 5. maaliskuuta 2010

talvikuvia ja suvisukkia

Tässä ne nyt ovat: suvisukat ja alla Fifi. Tykkään ihan kamalasti tuosta Step-sukkalangasta. Kudon aina molemmat sukat yhtä aikaa, toinen lanka tulee kerän sisältä ja toinen päältä, jolloin sukista tulee erilaiset. Se vain lisää niiden viehätystä. (en tosin ole kysynyt Takkupään mielipidettä, nuo sinisävyiset ovat hänen)


Edellisvuotinen amaryllis on riehaantunut kukkimaan. Valoa vasten kuvattuna kukka näyttää läpikuultavalta, vaikka todellisuudessa on intensiivisen punainen.

Koirien liikkuminen rajoittuu poluille, pienellä maavaralla ei ole asiaa kinoksiin.

Huikaisevan kaunis päivä ja tie on aurattu! Tosin postinjakaja kertoi, että postia ei jaeta enää jos tietä ei aurata paremmin. Joudumme hakemaan postin kirkolta. Huraa asiakaspalvelu!


Tuossa alamäessä on ikävä poikittainen kinos, johon auto tuppaa hyytymään. Minusta ei ole nyt sen siirtäjäksi.
Tänään ilmeni ettei tiellämme ole auraussopimusta kenenkään kanssa. Auraaja on ihan hyvää hyvyyttään ja maksutta lykkinyt lunta sivuun koko talven. Tulee mielenkiintoinen tiekokous...
Olisi mielenkiintoista tietää, kuka on vastuussa kun tietä ei aurata ja sattuu sairaskohtaus tai tulipalo, eikä pelastuslaitos pääse apuun.
En ole vielä päässyt siivouksen alkuun. Onhan tätä päivää vielä jäljellä... On ollut työtöitä, lehtiasiaoita ja kutomista. Ikkunat ovat ikävän harmaat nyt kun aurinko paistaa. Pitää katsoa vain varjonpuoleisesta lasista, ne eivät näytä niin pahalta.
Sohvilla alkaa olla tukalaa, kun vatsa vain kasvaa. Se vaihtaa asentoa ja paikkaa, istuu välillä ihmetellen vissiin vatsan myllerrystä. Toukat ovat jo vilkkaita:muljaamisen voi välillä nähdä päällepäinkin. Sohvi on sentään hiukan raamikkaampi kuin emonsa, jolla on aina ollut todella hankalaa viimeisellä viikolla.
Lillin raskaudesta ei vieläkään ole varmuutta. Mikäli jotain on tulossa, odotukset ovat vähäiset. Yksi tai korkeintaan kaksi ipanaa. On myös mahdollista, että se on sulattanut alkionsa syystä tai toisesta, koska ne vähäiset merkit joita pari viikkoa sitten oli, ovat nyt hävinneet. Odottamalla asia lopulta selviää.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Onko sulla molemmissa sukissa 3 lyhyttä sukkapuikkoa ja sitten yksi yhteinen pitkä puikko, kun kerran kudot yhtäaikaa!? Näin kerran tv:stä kun Lapualla joku täti kutoi niin, mutta harmikseni ei näytetty, miten se tapahtui käytännössä...näytti niin erikoiselta touhulta, se siis kutoi todellakin täysin yhtä aikaa molempia! Vai pentuja sinne tulee, voi että, toivottavasti menee kaikki ok! Olipas aurausjuttu melkoinen, ajatella, ettei mitään sovittua ollut. Vai kukkii sulla amaryllis, se on tosi kaunis kukka!

Piu kirjoitti...

Kyllä mä kudon niitä vuorotellen. Ei ole tullut mieleenkään yrittää tuolla tavalla, vaan pitääpä funtsia. Amaryllis on suorastaan ihme, mulla ei yleensä onnistu uudelleenkukitus.