keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

Talo on myyty. Sähköt jäävät, jos joku niitäkin tarvitsee..

Maanantaina posti toi paketin, ja mulla meni koko päivä askaroidessa. Mm. tämmöisiä bling-bling-juttuja tuli:


Näiden pitäisi olla pöytälamppuja. Elleivät juuri tuo mieleen, ei voi mitään. Varjostimen väri on saatu aikaan kynsilakalla, ja nuo kuvassa näkyvät haivenet eivät tällä kertaa ole peräisin minusta tai edes koirista, vaan ovat liimaa. Se näköjään venyy.

Eilen sitten olimme Harjavallassa, Emil Cedercreutzin museossa. Siellä on juuri jatkoaikaa saanut nukkekotinäyttely, ja pitihän se nähdä. Hienoja taloja olivat satakuntalaiset harrastajat saaneet aikaan. Tässä muutamia suosikkejani:

Tämä on ehdoton ykkönen. Harmi että nuo välttämättömät pleksit estivät lähikuvien onnistumisen.

Tämä oli myös hieno, hiukan tavanomaisesta poikkeava toteutus. Ikävä kyllä en tullut kirjanneeksi tekijöiden nimiä ylös.

Tämä puutarhavaja oli myös viehättävä.

Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Menkää itse katsomaan, näyttely on avoinna 25.4. saakka. Ja sanottakoon nyt, että kuvasin kyllä kaikki talot, mutta loput kuvat eivät ole noidenkaan laatuisia..

Kävimme myös Harjulan taiteilijakodissa, joka tietysti sijaitsee samassa pihapiirissä. Sieltä vielä muutama otos:

Kuva eteisestä.

Työhuoneen kirjoituspöytänurkkaus.

Ja vierashuoneen tunnelmaa.

Talossa oli niin hämärää, että loput kuvista ovat vielä tummempia. Hieno reissu kaikenkaikkiaan. Tuliaisiksi ostin Tukinvetäjä-reliefin ja muutamia siluetteja, taulun ja pari korttia. Kotona tulin siihen tulokseen, että kortit päätyvät kehystettyinä seinälle taulun kaveriksi. Siellä ei ollut valmiiksi kehystettyinä niitä aiheita, joita halusin.

Mulla on ollut pikkuisen huono omatunto. Olen viime aikoina shoppaillut melkoisesti. Vissiin vähän niinkuin sikoon, eli varastoon toipilasaikaa varten. Viime yönä, kun en millään saanut unta ja yritin hyödyntää pyörimisajan tuumailuun, mulle pukkas mieleen, että olen myös ostellut itselleni synttärilahjoja! Oikein roppakaupalla. Siihen ajatukseen olen sitten tainnut nukahtaakin, joskus viiden jälkeen.

Kun nyt vaan TULISIVAT, ettei tarttis kovin vanhana paketteja availla...

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

jestas sentään....sanoja ei löydy näin suuritöisten juttujen edessä!

Piu kirjoitti...

Joo, ja niitä oli toista kymmentä, saattoi olla yli kakskymmentäkin, en laskenut. Koukuttavaa puuhaa.

vilukissi kirjoitti...

Uskon, että on koukuttavaa puuhaa, yhä useampi kertoo aloittavansa nukkekotiharrastuksen!!

Piu kirjoitti...

Aivan, pikkuhiljaa meillä päästään nukkekotien kohdalla eroon ajatuksesta, että se olisi lasten puuhaa. Komeimmat nukkikset maailmalla ovat aikuisten tilaamia, mm. Englannin kuningatar Maryn nukkekoti on todella hieno. Toki ammattilaiset ja harrastajat ovat eri asia tälläkin saralla. Hauskaa on varmasti molemmilla.