torstai 22. lokakuuta 2009

Lasintakaista elämää

Ikkunan alla käy aika vilske. Räkättirastasparvi on tullut mustarastaiden kiusaksi omena-apajalle. Joukossa on joitakin pikkulintuja, joita en osaa tunnistaa, vaikka olen vahdannut ikkunan ääressä lintukirja kädessä. Mun lintuoppaani on melko viitteellinen, mutta tähän mennessä lajimääritykset ovat sentään onnistuneet. Mutta nyt on vaikeaa: joku sirkku se taitaa olla, mutta kun ei oikein vastaa pajusirkkua, eikä ihan vuorisirkkuakaan vaikkei paljon puutu.

Talitintit kuikuilevat ikkunaruudun reunassa, niiden mielestä pitäisi vissiin virittää lintulaudat ja aloittaa ruokinta. Turha toivo. Jos nyt aloittaisin, olisi mukana monta semmoista, joiden pitää kuitenkin lähteä etelään. Ihan pelkästään mustisten takia ruokintaa ei vielä voi aloittaa.

Lämmitin illalla saunan. Se kävi helposti, kun Takkupää oli kantanut puut ja vedet valmiiksi. Jostain syystä lorvikamariin tuli savua, kun saunan puolella oli tulet. Ei sitä kauan tullut, mutta oli kyllä sitten ikävä katku koko illan.

Saunoin kynttilänvalossa, makoilin lauteilla ja nautin. Oli hyvä päätös tehdä vähän leveämmät lauteet, mahtuu ojentelemaan tarvitsematta pelätä putoavansa.

Nukkisprojektit edistyivät, paitsi sohvan osat. En jaksa ryhtyä mittaamaan ja piirtämään. Haluaisin tehdä kauniin, siron sohvan, mutta sen sahaamiseen ei taitoni taida riittää.

Saunan jälkeen istuin puoleen yöhön kutomassa Taavin housuja. Olen niin toivottoman hidas, että poika ehtii kasvaa ulos housuistaan ennenkuin saan ne valmiiksi. Aamulla piti tehdä pari silmukkamerkkiä, jotta pääsin jatkamaan.

Kutoessa katselen (tai kuuntelen) elämään TV-ruudun takana. En muuten saata katsoa telkkaria, mutta kutoessa se ei tunnu niin ajanhaaskuulta. Tosin kutoessakin tuntuu siltä, että jotain tärkeämpää pitäisi tehdä.... miten paljon voi itseään syyllistää?

Tänään on taas puhelin soinut. Sorvaamosta ilmoitettiin, että kone on tullut, mutta tilauksessa on käynyt jokin fiba, ja siinä on mukana ADSL-purkki, kun piti olla mokkula. Mulla kun ei ole kaapeleita täällä korvessa. Sanoin, että tarviin sen koneen mukana sitten muutaman kansion huoneestani, miten hyvänsä toimitus sitten aiotaankin tehdä. Vissiin joudun itse hakemaan.

Tänään pitää vielä terästäytyä ja jaksaa paneutua yhdistyksen syyskokouksen valmisteluun. Talousarvio ja muuta viihdyttävää luvassa.

Ei kommentteja: