maanantai 2. marraskuuta 2009

työmatka

Nousin tänään vähän viiden jälkeen. Heräsin jo neljältä, mutta toivoin unen vielä jatkuvan. Lopulta luovutin.


Lehdenjakaja tuli vasta kun kahvi oli jo keitetty. Tuvassa on aamuvarhaisella aivan oma tunnelmansa. Sytytän aina kynttilän aamukahville, ja tänään laitoin hellaankin tulen heti noustuani.

Aamutoimista suoriuduttuani aloin värkätä tällaisia:
Kuva on otettu kun päivänvaloa alkoi olla, joskus kahdeksan aikaan. Miniläppäri ei ole paras kuvausalusta, mutten ruvennut tekemään suurempia järjestelyjä. Maljakko on Reutterin.
Kehittelin näiden kuvaamisen jälkeen vielä toisenmallisiakin kukkia ja lehtiä, mutten saanut niistä tämmöisiäkään kuvia. Kukat on väännetty ohuesta metallilangasta ja "emalointi" on tehty jämäkynsilakoilla. Jostain kirpparilta pitäisi löytää vähän sinistä lakkaa, niin saisi vielä sinisiä kukkia.

Olen tehnyt tänään myös töitä. Työmatka kulkee ympäri pöydän. Tällä puolella, nenä kohti tietä, teen nukkisteluja, syön ja luen. Kierrettyäni pöydän ympäri olen töissä, nenu kohti puutarhaa. "Töissä"-puolella odottaa myös ompelukone, sillä aion veivata kokoon muutaman päässäni muhineen teelmyksen.

Lorvikamariin en voi mennä, koska en jaksa siirtää töitä sinne mukanani. Kirkonkylään pitäisi yrittää, mutta en kykene tänään.

Vähäkoira on koulutusmatkalla ja me olemme Lillin kanssa kahden. Nautimme nyt hiljaiselosta, sillä kohta touhottaja tuodaan kotiin ja sitten taas tapahtuu. Ei silti, että täällä olisi liian vilkasta.

Vielä lopuksi äsken napattu kuva pelakuustani, joka haluaa kukkia marraskuussa vaikka sitten yksi teriö kerrallaan.






Ei kommentteja: