lauantai 8. elokuuta 2020

vanhat vaivat

 Aamulenkkimme oli 3,4 km ja meiltä meni 43 minuuttia sen tekemiseen. Sohvi täytti keväällä 12 v ja askel lyhenee. Vielä se jaksaa kipittää noinkin pitkän lenkin, kunhan ollaan ajoissa liikkeellä. Tänään on tulossa hellepäivä, joten seuraava lenkki tehdään vasta auringon laskettua.

Kerttu on muuttanut kaupunkiin Keskimmäisen seuraksi, ja käy kotona vain trimmattavana. Me kaksi mummua viihdymme hyvin keskenämme.

Olen loman aikana siivoillut kaappejani, ja on aivan hämmästyttävää, miten ne ovat täyttyneet kuudessa vuodessa. Olin siinä uskossa, että tulen toimeen hyvin vähällä määrällä tavaraa, mutta jostain sitä on taas kertynyt yli oman tarpeen. 

Vaikka tilanne ei ole mahdoton, vaatii se taas tiukkoja toimenpiteitä. Tällä kerralla ei ole kysymys asioista, joihin olisin kiintynyt. Kunhan vain lajittelen ja toimitan pois.

Ikkunat pitää pestä tänään. Inhoan sitä. Nämä uudet ikkunat ovat kyllä paljon helpommat pestä, mutta silti se on ikävää hommaa. 

Toisaalta, voisihan olla mukavaa, jos näkisi ulos.

Kesäkurpitsaviljelykseni epäonnistui täysin, vaikka toisessa ruukussa majailevat yrtit rehottavat. Laitan kaiken ilmaston syyksi: kovat tuulet riepottelivat ensin kookkaan taimen monelle mutkalle, ja sen jälkeen sateet aiheuttivat homehtumista ja lopuksi kaikki hedelmän alut mätänivät. Päästin kasviraukan kärsimyksistään ja vein kompostiastiaan. 

Olisikohan olemassa jokin hyvä syy lykätä ikkunanpesua?

Ei kommentteja: