maanantai 24. elokuuta 2020

päivä no 18

 Viikonloppuna tapahtui kaikenlaista, mukavaakin. Parasta oli tieto suvun nuorimman vesan saapumisesta. Kummityttöni pieni tyttövauva syntyi lauantai-iltana. Olen siis kummimummi.


Sain vihdoin myös ikkunat pestyä. Ei ollut edes kovin suuri homma, kunhan sain aloitettua. Olen hyvin ryhtymisrajoitteinen.

Lauantaiksi luvattu ja kovin odottamani ukkonen lässähti taas ihan olemattomaksi. Päänsärkyä kyllä oli mutta sekin sitten haihtui pilvien myötä.

Ensimmäinen BookBeat-kirja on kuunneltu ja hyvä niin. Aloitin Pirjo Tuomisen Satakunta-sarjan kuuntelun ja aion kyllä jatkaa, mutta ensimmäinen osa otti vähän voimille. On varmaan niin, että ikäiseni ihminen on perehtynyt lähihistorian tapahtumiin siinä määrin, että olisin kaivannut kirjaan muutakin sisältöä kuin taisteluiden kuvausta ja yksipuolista asennetta.

Toisaalta tein myös sen huomion, että kun pitkällä lenkillä kirjaa kuunnellessa teksti alkaa kyllästyttää, ajatukset alkavat harhailla muissa asioissa eikä se haittaa yhtään. Korvat nappaavat taas kiinni tarinaan, kun joutavat jaaritukset loppuvat ja kertomus etenee.

Ostin hamppulankoja virkkuuksia varten, kun projekteja on tekeillä. Toinen laatu oli vyyhdellä ja niin tiukalla kierteellä että on hankala käyttää. Olin laiska enkä tehnyt asialle mitään vaikka vyyhtiä avatessani näin että kierrettä on liikaa. Nyt joudun jatkuvasti pyörittämään lankaa auki. Huoh.

Tänä aamuna kastuimme tykkänään, kun taivas aukesi kesken lenkin. Sohvi on alkanut hidastella sateella ja jos sitä hoputtaa, vauhti loppuu kokonaan. Sadetakkia ei auta pukea, silloin se ei liiku lainkaan. Siispä kastumme, molemmat.

Ei kommentteja: