perjantai 14. toukokuuta 2010

tyhjäst nyhjäsemine

Ko mittä ei tapahru, ni o vaikkia kirjotta kuulumissi. Oikke nuukast kuvailttun se olis tämmöst: istumine luana, kävelemine luana kans, joten pirä kiirutt, seisomine ei oikke käy ja istumine alas ja seisoma nousemine tuntu kamalalt. siin se.

Jotta sentä tapahtuki, ko muisti ruppe pelama. Tiistan käve sairahoitaja ottamas hakase pois. Ihastel kui piän ja siisti haava  mun kankussan on. Heh, piänist ne ilo o otettava... Hakase otetan semsil piänil pihreil pois, ja se satus oikke jonku verra, ko mun ol ihon kasvann jo paikotelle umppe. Nahk parane pikemmi ko lihakse, vissi.

Takkupää tul munt pelastama kesviikkoehtoste. Hän lämmit jälles sauna, ja mää pääsin oikke löyly. Oi ko tunnus hyvält, niin kaua et rupes tekemä paha. Jourusi lähtemä pois kesken kaike, mut olo petrannus koht ko oli vähä viilentyn.
Eilä me tehti kaikkilai pihahommi. Lue: Takkupää tek ja mää konkkasi krykätte kans tiäl. Välil juatti kaffet pihall ja syätti kakku. Fiiniste. Sit mun täyry pääst kävelemä ympärs tonti ja häne tarvitt tulla mukka vahriks. Meinasi nimittäin kesviikkopäiväll kuupat nurin ko konkkasi yksnäs tual puistikos.
Oroti Runonkirjottaja ja ajattelin vähä silmäill kui punatammet ja muut jalosukuse o talvehtinu. Krykä uppos myyränkolo ja mul meinas käyr huanoste, mut suajelusenkelin oli vissi tarkkan ja ot  munt niskast kii enkä kaatunu. Satus kyl nii viätäväks ja tul hiki niska.

Kaffejuanni jälkke tehti maaviljelystöit niinko muukki tääl ja kylvetti porkkana ja rinkeplumma. Viimäsvuatine piän kasvimaa kraapitti kuntto ja sihe tehti kylvöt. Toisse penkki siroteltti vähä palsternaka ja salati siämeni ja lisseks hiuka rinkeplumma.

Kaiken tämä vähtin päätteks olin aika poikk, vaikk ymmärrettäväste Takkupää tek kaiken tyä. Mut semne päältkattomine on kans hyvi raskast.

Ehtost keiti kannullise teet ko juamine oli jään vähil päiväl, ja joi koko potin tyhjäks. Sen tähre ol lährettävä keskel yät pikkula. Laiton ulkovalo, kosk olin unine eik kepitte kans ol pimiäs kiva kulkki. Oli tiärättäks pahukse lämmi yä! Ihan ko joskus elokuus, lämmint ja kostia, eikä ihan kauhian pimiäkä vaikk kell ol yks. Et semnenki kokemus.

Ny tul posti ja koht tule ystävä aamupäiväkaffel.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Lämmin ja ukkosyö oli täällä ja vettä satoi, mutta ilma oli kuin maitoa. Hassu sanonta, kun oikein miettii. nyt on lämmintä melkein +27 ...meinaan mennä istumaan ulos ja näyttämään auringolle, että kato kun mulla on punaiset varpaankynnet! Se on muuten totta, kun ei liiku missään, niin multa ainakin meinasi kadota jutunjuuri, vaikka ei uskoisi. Menen maanantaina töihin, kun kukaan ei palauttanut mun 5 viikkoani, nih. Älä polta itseäsi!!

Piu kirjoitti...

No nyy käy katteks! Punase varppakynne! En saa viäl aikoihi färjätyks omian. Aurinkos on kuuma, oltti päiväkaffel pihal ja pois siält oli tultava, ko ei ol viäl varjo paikallas. Jos kaivais kaapist shortsit, ni vois hiuka ruskista karvassi sääriäs. Siin o toine murhe, säärkarvat..

tiuku kirjoitti...

Mä istuin pihalla kannon päällä ihan onnesta käkkäränä eikä tullut edes kaffee mieleen. Papillion on tulossa laumaani viikon päästä ja ajatukset lentää kuperkeikkaa. Taisi se olla kuuma päivä, kun mittarissakin on lukemat korkeella.

Piu kirjoitti...

Voi ko kiva! Kolm koira on jo lauma, mut sul o nii erilaise otukse, et see o vaa mukavaa.