tiistai 18. toukokuuta 2010

juaru

Naapur käve moikkamas. Kui seeki ny juur tänä tul, ko huame tule siivoja ja olis ollu kerranki ruakottu huusholli? Ny on ko sora jäljilt, tavara riipi raapi ja hiakka ja roski pisi lattioi. Kyl mar tänä viäl joku übersiisti lykkä ittes ovest sisäl.

Ei ko ihan päivasto, mukava ko hän käve. Hänel ol meheväs juaru mukan. Sen tähre hän tul oikke tuppa saak, vaikkei ensi meinan. Mut ei munst ol viäl kantama kukkasruukui, nii et hän toi sen tuvan pöyräl. Ja toosallise venäläissi votkakaramellei. Huh, onneks en ol ottan päiväl troppi..

Nyy munt kauhistutta, ko siivoja tule. Tarttis siivot. Korjat pois kaik ajelehtiva ryänä, mikä on jälles ihmelisest ittekses lisäntynn ja levittäytyn joka paikka. Kui tääl voi siivot, mää ihmettele vaa. Olisik jossa joku esisiivoja, ko kävis ruakkomas enne varsinaist siivoja? Täsä olis ny tyälistymismahrollisuus jolleki innovatiivisel ihmisel.

Pääsin jälles sauna eilä, ko Takkupää oli käymäs. Ja sai puhtat lakanat sänkky. Iha silkka nautintto koko ehto:) Tänä on taas ollu hiukan pareve päiv, liikkumine o helpomppa. Näyttä silt, et juur ko olen luapumas toivost et joskus paranisin ja meinan heittäyty sänkynpohjal kualema, ni kontt anta einen periks ja päästä hiuka ettippäi. Ollek vika mun kärsimättömas luanttes vai onk mun kroppan kiusaloine, olis kiva tiättä.

Tarvitte ruvet syämä vitamiinpillerei, et ruppeis ruak maistuma ja jaksaissin tehr jotta. Mull on täys tyä et jaksan tehr tyätyät ja sen vähän huushollin ko kykenen. Sit ko viäl koitan kävel muutaman kerran päiväs talo ympärs ihan kuntoilun tähre, ni olen nii vetämättömis et täyty otta tirsat.

Jos menen sänkyn pääl pitkäksen et lukissin hiuka, ni koht nukatan siihe ja torkun pualen tuntti ainaki. Yäll nukun sit tiätyste huanost ja vähtä kaik sänkyvaatte sekasi.

Mut lukemisest see verra, et nyy on pakko kehut: sain Runonkirjottajalt lainaks Hannu Väisäse kirjan Kuperat ja koverat, ja oi, ko see ol hiano! Kertakaikkise hiano kiält, ja siit merkilline, et vaik siin ei oikestan puhuttu kuvanteost ko sivulausses, ni mul tul oikke voimakas tarve ruvet piirtämä taikk maalama. Se kiäli ol nii rikast ja eläväist et siit se vissi johrus. Suasittelen lämpimäste muillekki.

6 kommenttia:

olga karikko kirjoitti...

Määki siivo ain enne, ko siivoojarauva tulee. Ainaki vessan, tiskaan astiat ja vaihdan petivaatteet. Ne on vaan olevinas niin henk.kohtasii. Ei mul enää ole tääl maal siivoojarouvaa, mut kaupungis oli. Ja se ain motkotti, ettei saa siivota etukäteen, kun ne kuuluu siihen samaan hintaan. No pöyröö on pöyröö...

Mikä sulla kuule on, kun olen uus lukija, niin en tiedä ookko ollu leikkauksessa, vai onko sulla syöpä vai mitä? Tälleen suoraan kyselen, mutten seljän takaa juttele :) Se on ollu mun motto aina ja joskus saa korvilles, mut mun mielest see on niinkun reilumpaa. Ja vastaamattakin saa jättää!!

vilukissi kirjoitti...

Pelkään pahoin, että vikaa on sun kärsimättömässä luonteessasi, heh! Sen kans ei oo varmaan helppoa olla jokaisena päivänä, oot tottunu toimimaan ja nyt joku muu saneleekin vauhtisi. Suosittelen, että otat nyt sellaisen asenteen, jota minä käytin, jos alki väsyttämään, niin suurella ilolla otin tunteen vastaan: OLI LUPA mennä maata, kun kerran oli saikulla.

Anna vähän periksi ... (kiva huudella näin lasien takaa...itse tiedän just, miltä tuntuu, kun se sora rapisee jalan alla...) Jos mulle tulisi nyt siivooja, niin joutuisin kanssa hankkimaan esisiivoojan,,,huokaus. Nuku nyt ihmeessä, kun siltä tuntuu, kehosi tarvii lepoa!! (ja mielikin). Enpä ole lukenut tuota Väisästä. Täällä on ukkosta ja melkoista ukkossadetta välillä...saa luvan kanssa olla JOUTEN!! Ai, eikö muka käy sisätyöt sateella. No, Ei Käy!!

Piu kirjoitti...

Olga: Saa kyssy, olin lonkkaleikkaukses kolm viikko sit ja jourun kulkema krykätten kans viäl ainakin viiko, vissin kaksiki. Mittä en saa toimeks, sen tähre mul tule siivojaki. Saa nähr kui mun käy huameltta niitte siivojitte kans, siält tuleki kaks.
Vilukissi: juu, oikkias olet, luannevikka muns o muutenki, ei aut ko kestä vaa. Maat täyty, mut katos, ko en ol saikkel enä! Ole jo viikkon "tehn" töit. Onneks välil ukkosta, et voi otta kone irti seinäst ja pittä saret:) Sattel siivomine o vissi vähä sama ko siivoisis lampu valos. Ei oikke luannist.

olga karikko kirjoitti...

Ok, assia selvä!!

Tiuku kirjoitti...

Mukava päästä liikkumaan vähän paremmin. Kyllä minunkin pitäisi siivota aika perusteellisesti ennen kuin voisin laskea siivoojan sisälle. Lattiapinnatkin pitäisi varmaan vaihtaa, kun vanhan talon pinnat eivät enää kestä. Olisi kyllä kiva tietää, mistä sitä puhtia siihen siivoamiseen saisi. Aurinkoista päivää sinulle.

Piu kirjoitti...

Tulin äsken siihen tulokseen, että ainoa mitä pitää tehdä on kerätä ja järjestellä irtain tavara paikoilleen. Se haittaa siivoojan työtä. Vanhat lattiapinnat siivotaan yhtä hyvin kuin uudemmatkin, siitä ei tarvi huolta kantaa.