keskiviikko 5. toukokuuta 2010

kaikk koos

Nyy o mailm jälles mallillas, koirakki tuliva kotti. Voi ko me oltti ilossi kaik! Ny ne makkava mun jaloissan ja kuarssava ko sairala huanekaverit. Sil erotuksel, et tämä ei häirit yhtä.

Eilänen men lueskelles ja makoilles. Pirän sairasloma vaa tämä viiko, ja meinan kans sit vaa maat. En ajattelekka mittä tekemist.

Takkupää käve eilä, ja kyl vaa tul hyvä miäl. Hän ol kiltt niinko ain ja siivos piha ja tek mul ruakka ja passas ette ja taa. Lämmit tiskivere ja vei sen pois jälles, nii et kaik o ny hyvi. Aurink paista ja pihal viheriöitte ja mul o vuakralaissi ylä- ja alakerras. Istusi äske pihal hetke aikka lämmiäs aurinkon paistes ja kuuntelin linnulaulu ja katteli koiratte touhui. Ei hullumppa sairastamist, vai mitä?

Jos ny joku kerkke, ni voisis tämsel kaunil päiväl tul juama päiväkaffet mun kans ton pihal. Pualen päivä jälkke aurink paista lämmiäste kaffepöyrän kohral. Korpui o luvas kaffen kans.

Ja siskol viäl kiitoksi hianost mukist! Se on tänäpeaamust otett käyttö.

6 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mulla kävi päiväkaffiseuraa, naispuolinen toki...mutta niin sain taas kirppiskuumeen päälle...se kerto, mitä kaikkea oli taas löytänyt...jestas sentään, kun jotkut tekee vaikka mitä löytöjä! Ihana tuo sun murtees, se on söpömpää kuin mun pohojalaanen murre, jota aika moni sanoo rumaksi murteeksi. Enkä oikeen voi kieltääkkään, notteiko olisi niin. Saat kyllä sairastamisesi kuulostamaan melkoisen aurinkoiselta, aivan kuin se sun päiväkaffipaikkasikin!

Piu kirjoitti...

Oi kiitoksi! Olen kyl eri miält meijä murtteist, sun murttes on pali ilmasuvoimasemppa ja luanikkamppa.
Eik ol mukava, ko joku käy kaffel? Tiätyste semne perinteine päiväkahvittelu olis viäl kivamppa, mut ei tairais luanistu meilt kummaltakka nyy, luulen:)
Aurinkoist sairastamist, hehee. Kyl on kuule pilvissiäki päivi ja välist roimi vett, mut mitä niist, unhottuva sentä ja sit jälles on paremp. Kyl ole valittanukki kokon talve et rupesi jo ittekki tuskantuma.

vilukissi kirjoitti...

joo, ei taitaasi nyt se perinteenen luannistua...aika aikaansa kutakin, sano pässi, ku päätä leikattihin. Son totta, aina huanon päivän jäläkihin tuloo hyvä päivä. (Kato ny, kuinka mahtipontista se on, mun murteheni! Mua jotenkin aina kammoksuttaa r:n käyttä D:n tilalla ja silleen, heh). Paistaa se päivä risukasahanki!

Piu kirjoitti...

No siin onki vissi suurin ero meijä murtteis: sun ärräs sanota terävämmi ko mun, vaik molema kirjoteta samall tavall. Lounaismurtte ree on pehmi, ei ärrä eikä tiätenkä D. Paitt kirotes, mut siin onki r...

Tiuku kirjoitti...

Olipa kiva, kun pääsit takaisin koiriesi pariin. Ongelmia riittänee monella kertoimella ennen kuin omat jalat kantaa ja kepit voi heittää nurkkaan. Huvitti toi teidän murrekeskustelu syystä että oma murteeni on sekoitus monesta ja joskus tuntuu ettei kukaan ymmärrä mitään. Sutjakkaa selviytymistä ja luovia ratkaisuja eteen tuleviin ongelmiin keppikulun kanssa.

Piu kirjoitti...

Hei vaan ja kiitos! Niinhän se tahtoo olla, että murteet sekoittuu. Minäkin käytän paljon mm. pohjalaisten ilmaisuja, koska mulla oli pikkuinen Helmi-täti Teuvalla.
Luovuutta tarvitaan ja pitkää pinnaa, jotta tästä arjesta nyt selvitään, mutta eiköhän se tästä.