keskiviikko 19. toukokuuta 2010

siivotuks tul!

Oi ko nyy on hiano. Kolm tuntti siivoja huhkes, mut kyl o nyy puhrastakki. Ens kerraks saan vissi korjatuks pois kaik ajelehtiva ryänä, et semse siirtely ei  men aikka. Akkuna ova kirkka, lattia puhta ja mattat ravistelttu.
Kaffevesi käytetti kaik lattianpesemise, ei he voin tiättä et mul o eri vesi juamist ja tiskamist varte. En ehtin sanno. Ny saan olla ilma päiväkaffet eikä mul ol muut juamist ko yks limunaaripullo. Ans katto kumne kauhi jano koht tule.
Sain tehryks oikke aikatavall tyätöit sillaikka ko hän jaakas villakoiri nurkist. Siitäki o hyvä miäl.

Mut oi ko olen väsy kans, vaikken mittän tehnykkä. En saan yäll nukutuks, ko oli niin kuum ja ukkone välkyttel valojas. En jaksan lukki, mutten nukkunukka. Pyäresi hikisis lakanis ja hunterasi kaikki asioi. Niinko sitä, et aamul tule siivoja ja voi kamala ko mul o sekast ja likast. En päässy siit ajatuksest mihenkkä. Huh.

Mitä nyy sit voihkisin? Nurtsi on koht korttelin mittast, voikuka kurkkiva joka pualelt. Kirsikkapuu on kukas, toivottavast joku pörrinkäine huama ja käy mönkimäs niis. Vaahterankukkase ruppeva jo varisema.

Koiril ol raskas aamupäiv. He oliva tyäjohros, jaakasiva naapurin Viljo-kissa airan takka ja haukusiva mennen tullen kaik ohikulkija. Niit on tänä riittänykki tavalist enemä. Ny he makkava mun pöytän all oikosenas eikä häälätäkkä vaik siirtelen konttejan. Taita oll piäne tuppluuri aik meil kaikil.

4 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Tarttui tuo siivousintoilu sen verran, että jotain tuli tehtyä. Kyllä olo on niin hehkeä puhtaassa kodissa. Ja päiväkin on mitä ihanin vielä tänään. Kurjaa vaan kun ruohonleikkurikin täytyy kaivaa esiin, kun ruoholla on vauhti päällä. Koirat rojottaa oikosinaan lattialla eivätkä takuulla väistä vaan kierrettävä ne hyväkkäät on.

Piu kirjoitti...

Joo, koirat eivät juuri väistä:) Eivätkä auta ruohonleikkuussa tai siivouksessa. Mulla kukkii voikukat puutarhassa ihan valtoimenaan:(

vilukissi kirjoitti...

Mä olen nukkunut öisin parvekkeen ovi auki (ei ole pelkoa, että joku tulisi, heh, ellei nyt jokin iso lintu), tykkään nukkua viileässä, mutta mennen tullen kanssa heräilen. Sulla riittääkin töitä, kun on puutarhakin!

Piu kirjoitti...

Olis kyllä tarvinnut avata ikkuna yöksi, mutta mulla on vielä tuplat liimapapereilla kiinni ja niiden avaamisessa on oma hommansa.
Et sitten pelkää, että joku viskisieppo tai kondomikotka liihottelee akkunastas sisään? Niillä on nyt riiuu-aika..:)