maanantai 24. toukokuuta 2010

terapia

Olin tänäpe fyssaril. Tehti kaikkilai liikkei, niinko konti nostamist sinn sun tänn, ja vattan piukotust. See onki tährelline toimitus, mutt hyvi hiuka siit mittä valmis tul. Jos oikke ahkerast harjottelen, ni kymmene vuare pääst ruppe tuloksi näkymä. Ehkä.

Mut muuto ol hyvä reissu. Ystävä tul hakema ja käytti ens kaupas ja sit mää meni jumpparil ja hän käve asioillas. Sit haetti mul viäl kenkkaupast semssi korotusklapui toise kantapää al, et seisoissi ja kävelissi eine suarempan. Olis tomne tarvinn itekki älyt, mut hyvä et jumppar sanos. Tunnus koht paremalt ko sai kulkke suaremas.

Ny sata ja tuule. Oikke virkistysi ko tul sare. Mailm tuaksu raikkal ja se kamal siitepöly lakkas lentämäst. Laitan hellan tult et ilm hiukan kuiva, mut en lämmit sen enemppä, ko viilemäs o mukavamp nukku.

Mää kuulkka lämmitin eilä sen sauna! Oli siin aika vähti ja hittast se luannistus, ko joka askela satus, mut tein sen kumminki. Sit saunosin oikke kaua ja pesin itten harttaste. Tul nii hyvä miäl ja olo, ihan ko olis paremassaki kylpyläs ollu.

Aamul en meinan pääst sänkyst ylös. Kontt kramppas ja selk satus, mut ny ne o jo molema vertyn ja pääsen kävelemä. Sain voimisteluohjei kotti ja torstain menen uurestas jumpparil. Meinan koitta jos ajamine jo luanais, ni pääsisi sit toissi vaivamat liikkel. Vaik en sittekä viäl voi kauppa menn yksinäs, niinkaua ko tarvitten krykät.

Puheltti ystävän kans matkal, et kui tärkkiä on olla tarppeline. Ja toretti, et tämä mun sairastamine o ollu kummallekki hyväks: hän on tunten ittes tarppeliseks ja mää olen saan appu ilman kerjämät. Ne on suuri asioi, vaikkei sitä ain tul ajatelleks.
Viäl ko tuntissi itekki olevan tärkki ja tarppeline jollekki ihmisel. Olis varma ihana jos olis jonku elämäs se kaikist tärkkein. Tämä vinkiks Taiva isäl, et semse voisis järjestä, piän toimitusaika sallita.

6 kommenttia:

Olga kirjoitti...

Mul o ollu kova paik opetella siihe, et joku autta. Siihe nähre o ollu hyvä, että voima, raha ja selkrank o välil paukahtane kaik leviäks, ni o täytyny opetella nöyrtymä ja pyytämä appu. Kaike lisäks siit ko o joutunu pyytämä o lähteny mont hyvä assia etiäpäi. Ei meist kukka tääl yksinäs selviä.

Piu kirjoitti...

Olet oikkias, mut mul tuntu olevas kova pää :) Eikä ikä mittä niim paha tapatu, ete siit jotta hyväki seurais, vaikkei sitä juur sillo huama siin kamaluuren keskel.

tiuku kirjoitti...

Ei muuta kuin tsemppiä eteen päin. Niitä pieniä ihmeitä kuuluu tapahtuvan aina silloin kuin vähiten odottaa. Juhannusyönä kannattaa tehdä kukankeruumatka ja tuijottaa lähteeseen tarpeeksi pitkään, niin tärkeitä ihmisiä löytyy pilvin pimein. Minulla ei tosin tehonnut, vaikka vuosikymmeniä yritin:)

Piu kirjoitti...

Niin taik sit vois kiäritell alasti ruispellos.. Ei sekä tairais enä täsä iäs toimita :)

vilukissi kirjoitti...

Se lämpö ei taida olla hyväksi sun olollesi nyt...siis sauna...laita leikattuun kohta kylmä märkä pyyheliina ja sitten saunaan!

Piu kirjoitti...

Mul o semne keelipussi pakastimes, sitä pruukkan käyttä ko tarvitten kylmähauret. Voisis sen saunanki otta.