tiistai 1. kesäkuuta 2010

ihmettely

Olen orottan tyäasioitte valmistumist ja roikkun netis. Vaik olisi voinu roikku keinus, ulkon aurinkos. Mut ei, ko täyty oll kone viäres.

Selasi semssi sisustusplokei, misä ihmise esittelevä huushollejas. Niit o mukav kattel, ko niis o ain siisti ja kaunist, ja vaik olis koiriakki, nee makkava ruusukuvioisel peittel eikä eres haise.

Yht assia mää ihmettele ain vaa: mink tähre semse ihmise, ko omistava hianon kaunin korin, laittava seinälles isoill kirjaimil et Home? Kyl mää jos asuissin hometalos, olisi valla verka.

Torestakki, mikä vika o meijä omas sanas Koti? Yht mont kirjaint eikä tul olo, et tarvitte otta henkeahristustroppi. Täsä olis taas jolleki nikkaril markkinarako.

Toine asi, mikä ihmetyttä, on tämä valkoseks maalamise villitys. Mitä se kerto meijä mailmast, et osa tahto maalat kaike ympärilläs valkoseks? En ol ollu yhressäkä huushollis sisäl, misä olis kaik valkost, mut kuvist päätelle on aika raikast. Milt mahta talvipakkasil tunttu, ko sisäl o yhtä kalsa färist ko ulkonakki? Ko kaik, siivousrätei myäre, o valkost?

En tarkot et se olis huano, mut mist tämne suuntaus o lähtenn? Yhres toismaalaises plokis mitä olen seuran jo jonku aikka, o ny ruvettu lissämä valkoste joukko ruastunui tavari. Kaik, mikä o metalli o ruastes. Ollek see joku jatkumo täl valkosel puumil? Mitä sano sykolookit?

Onneks kaik saava assu juur niinko tahtova, etei teijänkä tarvitt assu ekolookis-museaalises torpas, niinko mää. Ja mul riittä silmäilo toiste huusholleis, ko omas se o välil hakuses.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Valkoiseksi maalaaminen tai sisutaminen...olet oikeassa kaikki on nyt sitä. Luin jostakin, että se olisi tanskalaista juurta. Ja se HOME...a.i.v.a.n, minkä himputin tähden me haemme kokoa ajan jotain ulkomaalaista juttua. Joku jo kerran kirjoittikin, että jos talossaan olisi hometta, niin ei hän sitä seinälle kirjoittaisi, heh! Tai etä purkissa olisi Hometta....Katsoin Rajamäen tölkkiä, kuinka nätisti siinä luki, että kotitökki. Mä kanssa seikkailen joskus sisustusblogeissa ja mietteet menee laidasta laitaan. Niin kuin tässä itsekin, heh! Lämmintä päivää sulle, jätä kone hetkeksi ja hipsi kahville ulos!!!

Piu kirjoitti...

Niin, mites se menikään? ..ei mitään hyvää Tanskanmaalta.. Kun mukulat oli pieniä, mulla oli valkoinen keittiö. Ja aika vaalea huusholli muutenkin. Tuli kyllä sormenjälkiä mutta kun niitä pesi, näki että tuli puhdasta.
Valkoinen liittyy mulla kesään ja lomaan enkä osaa ajatella syksyä tai talvea valkoisessa kodissa. Vaikka olisi kuinka kaunis.

vilukissi kirjoitti...

Mä tein kerraasti yhdestä sivustavedettävästä puusohvasta valkoisen, yhden kuvan mukaisesti...aivan, se näytti aivan ruumisarkulta, heh!

Piu kirjoitti...

Mulla on mummun sivustavedettävä tossa selän takana. Sen karmissa näkyy hänen olkapäänsä ja kankkunsa kuluttamat kohdat maalissa enkä millään raaski maalata sitä. Muinainen ystävä kieltäytyi nukkumasta siinä, kun kuuli että Maria Gustava oli synnyttänyt siinä seitsemän lasta ja vielä kuollutkin siinä. Mua ei haittaa, se on paras paikka torkuille.