keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

monttalai touhu

Tänä on ollu monenkaltast vähti. Mut ko lähte aikonas liikkel ni kaik tule tehryks.

Rukoushuanemäel oli päiväl rajankäynti. Ko munst ei ollu siin hommas mittä appu, katosin päält vaa, ni kerkesi ottama kuvi. Pölkkyruaho ova juur ny parhamas kukas, jos kuka niit tahto nährä. Mul ol tuules huan sihti, ko osalt o jään pää kuva ulkopualel.


Talo o riisuttu lateksilauroist ja keto kukki hianoste.

Tämä nyy o ihan turha kuva. Siin on kaks kaunist sikoankervo, ko tarkkan katto. Olis pitäny menn lähemäks, mut olen nii laiska liikkuma. Jos oikken tarkkan katto, ni siin o valkoailakki kans. Ens sunnuntan mäel o opastettu ketokukkaste kattelukiarros, misä kerrota ja katota kaik kuuskymmentkuus kasvi mitkä ainaki mäelt löyty. Opas o erinomase hyvä niinko tämsel erinomasel mäel täytyki. Tervetulo!

Kottipäästy tein tämse. Toine on tulos, tua misä o viherkäine kivi, o viäl keske. Nua suurema kive ova säröakaattei, piänemä jaspiksi. Peukalosyrjä on kippi ko ketju tehres käyti vaa yksi pihrei. Nämä o semssi suvikilluttimi, mut torellisuures sentä paremma näkössi ko kuvas.

Koira ova lopultas päässy yksmiälisyytte siit, et peti o kahrel tarkotettu. Lilli juurkasvu kerto, et olis koht aik mennä frisööril. Juhanukse jälkke viän ne trimmattavaks.
Tähä o vissi tulemas uus koira taik muu eläv. Tuski meil ihmist kumminka luara tuva ove suuhu? Olis taas aik saara siivoja paikal. Ko tarkkan katto (yäk) ni kaik karva ei ol koirist, siin suutta ol emännä varistami kans. Ja ruaho o leikatt, ko sitä o tuppanki kulkentunnu.

Huame käyn Hesel syämäs. Olen tämän päivä syämise kuitan suklaamuffinssil ja kaffel, huame tarvitte saar jotta muut, vaik sit roskaruakka. Vaik muffinssit o herkullise näkössi ja miksei makussiaki, ni ei niit joka päivä saa syäryks eikä niist ruaks ol. Oi voi ko olis senki mukulan tiänny. Mä ain kuvittelin et aikaihmisen mul o suur piironki mink laatiko o täynn karamellei ja muit hyvälissi. Heh. Nyy haaveilen yrttimaustetust ja krillatust lamppanpihvist ja klasillisest hyvä punaviini.
Siin taita menn koko yä.

6 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Ketokukkatunnistamiseni taisi jäädä sille pakolliselle kasvien keruulle kouluaikana. Hyödyllinen olisikin opastettu kierros kedolla. Muutenkin löytyy puutteita elämisessä, kun ei ole Alkoa eikä Heseä saatikka että löytyisi kaupasta lampaanpihvejä. Lansun maha on tosi kipeänä, joten sydän on huolesta syrjällään.

Piu kirjoitti...

Voi kurjaa! Jospa se on löytänyt jotain sopimatonta syötävää kuten Lilli tässä taannoin. Onneksi koira voi paastota ja sinä aikana yleensä vatsa rauhoittuu.

vilukissi kirjoitti...

Pölkkyruoho? Onko se horsma, renturuusu, meidän maakuntakukka????

Piu kirjoitti...

Hehhee, ei kun pölkkyruoho:) Se ns. arkeofyytti, eli esiintyy vanhoilla kalmisto- tai asuinalueilla. Kuten Walon mäellä, joka on rautakautinen kalmistoalue. Tuossa ensimmäisessä kuvassa ne pölkyn näköiset, kapeat kasvit joissa on kermanvärinen kukinto päässä. Sun pitää tulla sunnuntaina meille käymään?

vilukissi kirjoitti...

Vai sellainen kasvi...ventovieras...tai ei siis enää. Sunnuntakina sais varmaan kaffitkin? Pakko nyt pysyä kotosalla, on 2:t 5kymmpiset. Ei mulla, se aika on jo ohitettu. Huokaus. Mukavaa vk.loppua!

Piu kirjoitti...

Ilman muuta saa kaffetta. Tosin sulla on sitä tarjolla vissiin yllinkyllin, kun on kahdet juhlat samana päivänä. No, toisen kerran paremmalla ajalla.
Se on kyllä outoa, että meillä rupee olemaan kuuskymmentä likempänä. Nuarilla ihmisillä. Mitä ny mullakin vähän luntioomet reistaa :)Viikonloppuja sinnekin, syä lujasti kakkua!