keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

kanataloures pitä kiirutt

Sisko toi tänä Tyynen ja Ukkokukon, nii et meil o jälles kanatalous käynnis. Kukko kiakus koht ko auto ovet avetti, tiäs vissi et ny ollan perill.

Sohvi pist ittes kanatarha vähä äkki, ko silmä vältt. Men vissi kattoma, mitä merkillissi asukei sinn oikke majotetti. Kuko ol onneks juur sillo puskas ja me tultti sopival hetkel paikal ja komennetti Sohvi ulos.

Sisko ja kummiflikk oliva kokon päivä ja meil ol vaik kui mukava. Auton kans präkämine vaa häiritt meijän päivä, ko se pit viär hualtto ja sit hakki pois ja koko olemine men hiuka levottomaks. Nii harvo nährä et olis ollu toimittamist viäl toiseks mokomaks.

Mut ko saan kameran kiines ni otan kuvi nii kanasist ko muustaki elämäst ja sit pysy siskoki ajan tasal, et mitä tääl puskis tapattu. En tiär mihe on mun kameran ittes lymyttäny, en ol nähny isolt aikka koko vehjet.

Maanantain tuli jälles jumpatuks ittes jalattomaks. Sunnuntain konkkasin koko päivän Takkupään peräs ko hän tek pihahommi. Sit maanantain ensiks jumpas, sit kuntosalil, sit Raumal hakemas tärkkiöi tarvikkei. Eilä olin töis ja jourusin paarustama rakennuksest toisse ja trapui ylös alas. Särkylääkke oliva siin vaihes välttämättömi. Ehtost en sit meinannu enä kyet sauna. Ja tänä aamuste vast kamalalt tunnus, ko olis tarvinn ylös noust. Huoh. Siin oliva suurima valitukse.

Mailm on kuulkkan kaunis tual pihal. Ja hyvähajune ja kuulosta hianolt. Ja jos otta vaik jäätelö tai siireri föli ni se maistuki hyvält.

Mun tarvitte ny menn laskema kanat ja tekemä muit välttämättömi töit.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Kyllä! Kanakuvia haluan!! Ja muitakin!!!!!!

Kirjastosta: Kysy kirjastostasi, että onko niillä sähköinen varausjärjestelmä myös käytössä. Jos on niin sit ei tarvi muuta kuin antaa kirjastokortin nro ja salasana...ja sitten vain kirjaston kotisivujen kauttaa mä etsin kirjoja ja katon, onko ne jo lainassa ja jos on niin laitan itselleni halutessani varaukseen tai varaan joskus jopa sellaistakin kirjaa, mitä ei ole edes vielä sinne ostettukaan...ja kun kirja palautuu, niin niiden kone ilmoittaa mulle välittömästi kännykkään ja nekin tietää siinä samassa laittaa sen mulle jemmaan. Helppoa on sitten vain hakea suoraan alinaustiskiltä. Ja näin pääsee iskemään nopsaan kirjoihin kiinni, uusiinkin.

Piu kirjoitti...

Mulla on ollut muutaman viikon tunnukset kirjastoon, mutten ole vielä käyttänyt niitä. Kiva jos meilläkin toimii tuo varaussysteemi, kun joskus joutuu käymään useamman kerran ennenkuin osuu kirjan kanssa samaan aikaan.