keskiviikko 19. tammikuuta 2011

hyväl miälel

Olen tänä hyväl miälel siit hualimat, et

aamul saro lunt. Painava suajalunt, ko mul ei ol mittä mahrollisuutt saara liikahtama mihenkkä. Tallan pääl vaa.

luntteme särke. Eilä sorvamol ol kovaste liukast, ja olen valvon melkken koko yän särkyn kans.

mul o aikapula. En ol viäl alottanu haastetyätäkä, ko ei ol sitä vertta rauhalist väli, et voisis kunnol suunnitel. Mut kyl se täst..

Hyvä miäle voi ol syyn seeki, ko tyätyät on melko hyväl mallil. Hiuka olen omast aikataulustan jäliss, mut semsis töis ko ei ol muitten taholt aikataulutettu. (täsä voi tull takapakki, ko näin kehun)

Yks syy o see, et mul on kaks paketti postis. Toise olen tilann, toine o siskolt. Jännä! Mä sit tykkän ko saan paketei.

Lissä jännä o luvas, ko tule viäl kaks tilattu paketti lissä. Se o merkilist, et vaik olen itte maksan ne kolm paketti, ni ko ne tule, se tuntu ko lahjan sais. Ankkiast lapsuurest o monelaist seuraust.

Loppuhu viäl opettavaine jutt: kylmä muna poltta suu. - ai kui? No, ko en tykk syärä kylmi keitetyi kanamuni, ni ihmettelin Takkupääl, et voisikost niit valmiks keitetyi jääkaapkylmi muni lämmittä mikros? Hän sanos koht, et tiätty voi, ko kuari ensi.
No tänä aamust rupesin toime, kuaresin kaks muna ja lykkäsin toise mikro. Laiti sill aikka kaffen tippuma, -kannun täll kertta. Ko mikro kilatt ni vaihron sin toise muna ja ripoti nälkäsen (mul o aamusi ain kiljuva nälkä) suala munan pääl ja haukkasi. Poks! sanos muna ja halkes oikke voimal. Se haukattu kappala lens mun suustan lattial suara Lilli noka ette ja poltt mennesäs mun suupiälen. Loppu muna oli kyl sopivaise lämmin ja toise munan kans oli varovaisemp: leikkelin sen kappaliks veittel.
Kerpule. Nyy o suupiäl kippi ja turvoksis. Takkupää ei ot mittä vastut koko asiast, hän väittä etei hän käsken. No ei kaike, mut neuvos kyl. Sais tull puhaltama.

4 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Tarttis ny ees osavastuu ottaa. Sähä tavallaa takkupäält kysyit luvan siihe mikros lämmittämisee ja se anto!
Mukavint kummiskii et sul on hyvä mieli, nii mulkii, ku maalle pääsi. Mä voin kyl sua ny tänkerra auttaa, ku takkupää ei. *Puhaltaa kipeesee kohtaa*

Piu kirjoitti...

Kiitoksi, see helpott koht. Maalaise ymmärtävä toissias :)Toivottavast sunki vointis parane mail.

vilukissi kirjoitti...

Melkoisen yllärin hankit heti aamusta! Keitin kerran kanssa kananmunia ja aloin kaatamaan niistä kuumaa vettä lavuaariin ja enkös rumaanen laittanu käteni esteeksi, etteivät munat vain putoa. Jestas, ku tieto saavutti aivot, nottaa polttahan se kiehuva vesi, siinä vaiheessa oli jo kyllä sormet palanu. Mullakin on melkein pikkuine paketti lähdössä sulle...ei tarvi kuin saada se matkaan!

Piu kirjoitti...

Auts! Se mahtoi olla kipeä. Mutta niin sitä ajatuksissaan tekee jotain ihan hölmöä, kun ei ole ihan kokonaan mukana. - Joko sä nyt olet valmis, huh sentään. Mut siis kivaa luvassa...