maanantai 10. tammikuuta 2011

kauhi moka

En ikän enä ann mittä elämäohjei kenellekkä.

Tul kerral sitä lai tarppeline määrä.
Viäläki kiukutta ja naurutta.

Perjanta, ko kirjotin noit elämäohjei, ni olin kopsannu ne Iltiksest. Nee oliva mun leikepöyräl tiätty.

No, ehtost sit, ko olin jo kaik muu asiat tehny, ni tyäkaver soitta, et puuttu yks tilaus konelt. Kräniti hiuka vasta ja muistan viäl sanoneen, et kyl mää olen pruukannu tyän hoitta. Silttavall hiuka nokkavaste.

No juu. Tänä aamuste tule toine tyäkaver ovest sisäl (olin sorvamos tänäpe) ja sano, et mitä nyy tehrä, sill et hän ei keht lähettä tämmöst kuarmakirja asiakkal. Mikä siin muka o vikan, kerkesin kysymä enneko näin.

Voi jessus, siin kuarmakirjas (ja lastaris kuulem kans) ol se koko teksti mink olin kopioinu plokit varte siält aviisist! Ja sitä oli sit jo naurettu mone miähe voimal alakerra toimistos. Kerpules ja kaik kirosana perä.

Ei auttan muu ko korjat asi. Onneks se kuarm ol lähten vast tänä aamust, eikä siit ollu mittä lasku lähten asiakkal. Mut järjestin kyl hauskut muutamaks aikka isol porukal.

Mitä olle se kuski ajatellu, ko hänel semne paper anneta kätte, misä on kyl tarppelise asia oikke, mut lisseks pitkä epistola siit, mitä tarvitte ol käsiväskys? Ja kui hän parhate saa tukkas hyvi aamuste? Saa nährä onk mittä vaikutust havaittavis autonkuljettajie ulkomuaros...

Huoh.

Kottitulles ol piha jääs ja postlaatikko täys mainoksi. Ensimmäisest harmist sentä selvis ko viritt nastoi kenkänpohja, vaik siltiki ott luntioomihi.

Mut niitte postlaatiko mainoste joukos ol oikke ilosanoma: mää saan äänestä Tel-vis-ki-sas taikk jossan semmoses. Ja melkke ilmaseks, ei tarvit ko tilat se vakavamiäline viikkoleht, se nii-ja-nii-mont-päivä. Muistan kyl, et sain tämsest orottamattomast onnenpotkust viime viikol ennakkoilmotukse, mut en ottan sitä torest.
Ajattelin, et kyl mar kaarinamäkelä vaimikäseoli o jo kuapattu eikä valitu kappala pruukann mittä vaalei pittä.

Helkkar ko sapetti tomne mailma roskamine. Ensiks lähetetä ussema lippu ja lappu ja sit viäl tehrä turha-aikkast julkasu ihmiste riasaks. Repeli mää sen äänestyskuare sisällön, kiukusan. Oli vissi aamust hiuka ärsytyskynnys ylittyn, ko niin pali ott päähä se mainos.

Mittä muut en tiär tapattunen. Olen ny valla verka perjantaihi saakk, jos siäl sorvamol olis siks jo lakattu nauramast.

9 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Voi ei! Voin kyl kuvitella, ku äijät nauraa partaansa siellä. Anteeks, mua alkoi kauheesti naurattaa kanssa, mut ehkä se johtuu siitä, kun tiedän ketkä siellä on töissä.. :) Piristi kummasti pieni röhähdys, kun olen tuskaillut koko päivän kaiken maailman asioiden kanssa. Joskus sitä oikein itsekin ihmettelee, et miten sitä jossain tuollaisessa onnistuukin...
Toivottavasti perjantaina olisi rauha maassa! Sä ainakin osaat sanoa jotain pirullista takas, jos joku tulee vielä naljailemaan! :)

Piu kirjoitti...

Hyvä jos onnistuin piristämään. Sillehän ei enää mitään voinut, tehty mikä tehty, mutta tiedät että siitä puhutaan kauan... musta tuli kerralla legenda:)
Yhdelle asiakkaalle pitää laittaa aina säiliönumero lastarille ja kuormakirjalle, ja se toimitussanomaikkuna on niin pirun pieni. En silmäänkään huomannut että siihen tulikin pitkä teksti:D

tiuku kirjoitti...

Oi anteeksi, mutta minuakin nauratti. Oikein hörähdin ääneen näin aamun aluksi. Ajattelepa, kuinka monelle ihmisellee sinä tuotit iloa ja sait monta työntekijää nostamaan suupielet ylöspäin.

Partapappa kirjoitti...

Saatanaku suupielii repii ylöspäi, vaik kuin koittas vakavaa naamatauluu näytellä.
Ota toi positiivisesti. Sähä sait mont ihmist naureskeleen yhel pikkusel sormennäpäytyksel. Monikaa pysty moisee... :DDD

Piu kirjoitti...

Tiuku ja Partapappa: naurakaa kaikin mokomin, ei sitä itkeäkään kannata. Vahingonilo on sitäpaitsi sitä puhtainta..:)

jerikonruusu kirjoitti...

Noilla tahattomilla jutuilla saattaa pelastaa monen työpäivän, kuten onnistuit tekemään.
Ketä aattelit äänestää siinä telvis-kisassa. Minutkin on kutsuttu siihen kisaan. En ole omistanut televisiota muutamaan vuoteen. Sen tautta kyselen, että voisin samaa äänestää, kun en oikein tiedä tämänhetkisestä tv-tarjonnasta.;)

Piu kirjoitti...

Jerikonruusu: pitäisköhän äänestää itteäni, kun olen näin tavattoman hauska ja sentään kerran tänä vuonna esiintynyt telkkarissakin? Sinähän olet sitten kanssa just kohderyhmää, ei edes telkkaria:)

Sari kirjoitti...

No kuule kaikkea sattuu ja tapahtuu. Tosin mä meinasin täällä töissä ääneen nauraa tota purkausta ja ajatusta siitä autokuskin ilmeestä, kun sai kuormakirjan. On sillä ollut ihmettelemistä. Mutta tarkasta nyt, jos vaikka ulkonäkö olisi parantunut.

Piu kirjoitti...

Sari: se oiski kiva, jos mun mokallani olis jotain positiivista vaikutusta naurun lisäksi. En ole nähnyt yhtään kuskia, joten en osaa sanoa miten filmaattisia olivat ennestään. Sorvaamon miehiltä en taida asiaa kysellä...