lauantai 15. tammikuuta 2011

ärsytyst

Mää teen rariolakon. En kuuntel enä eres autos.

Mul on tapan kuunnel Turu rario tyämatkoil, ko sält tule säällist juttu eikä mainoksi. Aikasemmi kuunteli Nova, mut sit väsysi niihi älyttömi reklaameihi.

Nyy sain tarppeksen musiikist. Taikk yks kappal muu vaa ärsyttä, mut ko see tule jatkuval syätöl.
En lainka tiär kuka sitä esittä ja ole melko varma siit, et see o tarkotettu viihryttämä. Mut en voi sil mittä, et ne sanat vaikutta jonku psykopaati akanhakkaajan tekemilt. Taik se laulu "mää" o semne. En varmaks tiär sitäkä, mikä sen renkutukse nimi olle, mut ei kauas men, jos arva et Sö-pö hil-jai-nen. Huoh.

Vika voi oll kokonas mun korvie välis, mut siin on pitkäst aikka taas semne sanotus,  ettei ol tosika. Kyl kaikkilai saa ajatell, mut tarvittek men rario niit kiakuma? Vaik on niit vuasitte varrel ollu muitaki, ko olis mun miälestän saan jäärä julkistamat. Ja makuasioi laulusana ova, ei niist paranis hermostu. Mut silti...!

Mul o vissi joku kaamosärsytys, ko tuntu et vähä väli otta päähä. (Ei sunkka tänä enä tarvit oll valittamat?)

Nivelsärkky on täl kertta jälles sen verra, et täyty oikke suunnitel, mitä minäkin päivän teke. Et jos tänä kanta puit sisäl, ni huamen sit vett sauna ja maananta jotta muut. Kaikki ei luanist samal päiväl.

Osti eilä purki kalamaksaöljykapselei, ko olen pruukann niit joka talvi syär pari purkillist. Tänä talven en ol muistan ja nyy pukkas miäle, et se voisis eine virkistä.
Mää olen kuulem piänen tykänny kalamaksaöljyst, ole iha jonottan suu auk, ko pott otetti esill. Ei sempualest, tykkäsin raa'ast sipulast kans. Ollek mun makuaistin ollu vialline iha mukulast saakk?

Tänä on ollu kaunis päivä. Koirat tek seura ko kävin puit hakemas, vaik tassu hiuka näyttivä paleleva. Ehtost paista jälles kuu, jote kerkke pilvistymä.
See tiätä taas sitä, et ketu pitävä seremonioi  ja ulvova. Koirat ei kest kuunnel sitä lainka. Varsinki Lillit se suututta niim pali, eten meina saar sitä sisäl. Ei ol lainka harvinaist, et see ruppe keskell yät räyhämä, ko ketu tuleva liika liki torppa ja Lilli kuule niitte ääne. See on sit kiva herätys :)

Jaaha, nyy ruppe hämyttämä jo ja mun pit korjat lopu joulukoriste pois. Ei kai viäl liia aikast ol?

7 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Joskus se joku juttu vaa jää ärsyttämää, eikä mahra mittää. Tuttu juttu. Se o hyvä, et rarios o kummiski ussemma kanavaa, ni voi kattoo jottai sopivamppaa.

Määki täsä torstain, eli Nuutim päivän, pistin joulukoristeit torpast säilöhö ens jouluu varte. Kuistin heinäpukkii lukuuottamat, ku en ol keksiny sil mittää sopivaist paikkaa viäl, misä se pysyis ehjän. Kattotaa, löytyyks se tost samast paikkaa loppuvuarestki viäl. ;)

Partapappa kirjoitti...

Jos mä kuuntelen ratjoo, ni se on YLE PUHE. V laittaa ain YLE YKKÖSE. Puhees ei tu olleskaa musaa ja ykköselki vaa pikkase. Koklaa!!

Piu kirjoitti...

Minz: mult lopultaski jäi ne joulkoristeitte kokkomiset. Saa nährä kosk saan toimeks:)

Partapappa: Ko en koska muist virittä rario ennenko lähren ajama ja vauhris on vaikki keskitty. Mut täyty koitta.

tiuku kirjoitti...

Joskus radiosta tulee sellaisia lauluja sanoineen, että ei kestä kuunella. Ihmettelee vain, että onpa maailma mennyt kummalliseksi. Lunta sataa ja sataa ja lumikuntoilua kolan kanssa koko päivän. Seuraava päivä sitten lepäillään.

Piu kirjoitti...

Aivan, ja jos ne sanat jäävät vielä päähän soimaan, niin se vasta onkin ärsyttävää.
Tänä talvena on taas saatu lumikuntoilla oikein urakalla. No, hyvä kunto on tarpeen kun tulee kevät ja alkaa puutarhatyöt.

vilukissi kirjoitti...

Moni lauluntekeles olis saanu jäädä levyttämättä tai ainaki esittämättä.Jotenki tuntuu, notta tää tammikuukin on niin niin pitkä, jotta ottaa hermoohin. Ainaki mulla.Inkivääri...eikös se oo hyvää niveliin??

Piu kirjoitti...

Sä sen sanoit, tämähän on paljon pitempi kuukausi kuin viime vuonna. Tammikuu on muutenkin kiivas kuukausi. Inkivääri on tehokasta jossain määrin, mutta tietyn vaiheen jälkeen siitä ei ole enää apua.