perjantai 7. tammikuuta 2011

elämäohjei

Eiläses Iltikses ol ohjei siit, kui elämä tule helpommaks:
Tee aamuista vähemmän stressaavia näillä viidellä yksinkertaisella ohjeella.
Uusi vuosi on aina lupaus paremmasta. Valitettavasti useat hienot lupaukset pakkaavat unohtumaan, mutta tällä helpolla viiden kohdan ohjelmalla voit luvata itsellesi vähemmän stressaavia aamuja.

1. Valitse jo illalla vaatteet aamuksi. Muista miettiä myös laukku ja kengät. Asuvalintaasi tehdessäsi, mieti mitä päivääsi kuuluu (kokoukset, tapaamiset, toimistopäivä, paljon liikkumista jne.) ja tarkista säätiedote.
Tämä o hyvä ohje. Vai onk? Joten lähre aamul sorvamol, nykäsen yllen sen saman iankaikkise, hiukan kittantune villapairan ja melkkest ehjät farkut. Jos taas lähren, mun vaatekaapis o syksyse vaattevähennyskampanjan jälilt nii vähä krekkali, etei niis ol pali valittemist. Ainuv hual tule siit, et pakkan lähtemä joskus ainot kontis sorvamol. Onneks autos viimästäs huama. Kerra ole päässy kauppas saak.
2. Siivoa käsilaukkusi kerran viikossa. Kuinka monta vanhaa kuittia ja nenäliinaa oikein tarvitset laukkusi täytteeksi? Kun ylimääräinen lähtee pois oikeasti tärkeiden asioiden löytäminen helpottuu. Laita sellaiset tavarat, jotka haluat pitää laukussa (käsirasva, puuteri, silmälasipuhdistuslappu, mp3-soittimen kuulokkeet jne.) yhteen pussiin laukun sisälle, jolloin niiden siirtely laukusta toiseen helpottuu.
Jassoo. Mist mää ny puuteri taikk kuulookket löyrän tähä hättä veskas pirettäväks? Nestuukei ei ol ikä liikka, ja mul pruukka olla pikkulusikk, metrimitta ja muutama muuki tarppelline kassis. Vosis kyl olla hyvä laitta ne johonki pussukka, mut pussukka kassis tuntu hiuka liiottelult?
3. Varmista, että sinulla on tarpeeksi niitä vaatteita, joiden etsimiseen tuhrautuu aamuisin aikaa. Jos puseron alle sopivat alus- tai t-paidat tuntuvat olevan aina pesussa, hanki niitä lisää. Samoin voit menetellä sopivan väristen sukkien ja sukkahousujen kanssa. Usein kaupasta tarttuu mukaan erikoisempia vaatteita ja ”tylsät” perusvarusteet unohtuvat.
Täsä ei ol mittä onkelma: mul on tarppeks vaattei ja nee ova kaik samafärissi ja samas paikas. Erikoisemppi vaattei ei ol eikä tul, mul o vaa "tylssi perusvattei". Ja hyvä nii.
4. Lajittele vaatteet aina päivän päätteeksi. Laita likaiset pyykkikoriin ja puolipuhtaat (eli ne, joita voi käyttää vielä uudelleen) joko niille varatulle paikalle tai takaisin kaappiin.
Jaha, et tarvittis ol erikoine paikk pualpitosil krekkalil? No, ne mun jokapäiväse villapait ja farku tuleva toime tuali selknojal ja alusvaatte mää lajittele pyykkassi. Kamari mahtu vaa yks vaatekaapp, sen täyty riittä.
5. Leikkaa lehdestä muutama kuva sellaisista kampauksista, jotka osaat itse tehdä ja kiinnitä kuvat peiliin tai sen lähelle. Siitä on helppo ottaa mallia, jos ei halua joka aamu laittaa perusponnaria.
Jaa et mää ruppeissin jostan kuvast kattoma kui letti tehrä? Ja siit letist sit nuttura? Älkkä luulkko, ko en tarvit sihe peilikä. Jote oss oma päätäs sortteerat ilman kuvi, kannatta ajell pää klaniks. Mun ainaki.

Voih. Oli jo nii asennoitunu, et nyy löysin hianot ohjet elämä helpottamiseks, mut mitä viäl. Jote aamusi ol tua suuremppi onkelmi, ni saa siunat ittes ja oll tytyväine.
Annan tähän yhren, nua kaik seljättävän ohjen: nous aamuste aikonas ylös. Muut ohjelma ei tarvita.

.

5 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Ja miksei ainois vois lähtee mihivvaa??? Menihä Kari Tapio vainaaki jokapaikkaa reinois. Su ohje o se paras, sit mäki oon jakannu 'aamukiireisille'. Ei oo eikä tuu kiire, ku menee ajois nukkuun ja herää ajois.
Mukavaa päiväjjatkoo ja laita joskus kuvas esii, tai ainaki siit sun letistäs.

Nettimartta kirjoitti...

Sun ohjees oli paras! Noudatan jo sitä, onneksi.

Luin kerran hienon naisen määritelmän. Sil on aina pikkulaukussa hammasharja ja pikkarit. Joo, en ole, eikä minusta tule, hienoa naista, kun väskyssä (ei pieni) on rullamitta ja ruuvimeisseli. Niin ja niitä nenäliinoja ja huulirasva kanssa. Ja hyvin olen pärjänny kohta 60 vuotta.

Piu kirjoitti...

Partapappa: Jostain syystä reinot on coolit ja ainot naurettavat? sanoo nuoriso. Kuvaa on hankala laittaa, ko ei oo ketään kuvaamassa. Pelästyisköhän lukijat?
Nettimartta: Ystävätär oli kuullut radiosta, että naisten isokokoiset laukut ovat nyt muodissa. Näyttää kuulemma takapuoli pienemmältä:D
Ei mullakaan ole laukussa alkkareita, mutta matalakantaiset kengät kyllä, jos tilaisuus vaatii korkkareita. Ei enää kestä olla koko iltaa fiineissä jalkineissa kun on ainoihin tottunut.

tiuku kirjoitti...

Parasta nykyisessä elämässä on elää ilman herätyskelloa ja käsilaukkua. Työssä ollessa sitä rutinoitui aamuihin ja ihmeellisiin tavaroihin käsilaukussa. Pienistä asioista suuri ilo.

Piu kirjoitti...

Totta. Mulla on vähän molempia nyt, kun teen osan viikkoa etätyötä. Saan ikäänkuin kermat päältä:)