torstai 20. tammikuuta 2011

terveissi matkamessuilt

Nyy on taas siältäki tultu kotti. Kyl kottitulemine on kaikist paremppa.

Kovaste ol jälles nähty vaiva ja tehty hianoi esittei ja esityksi. Etupääs me kiärretti kotimaan pualel, ko ei olla nyy menos muuhal ulkomail ko Viro kylpemä, ja see matk on jo ns. pulkas.

Kotto lähties pääti jälles, niinko ennenki, et yhtä prosyyri en hual, mut hiuka jälkke pualeväli joku innokas lykkäs mun kätten kassi ja sit en voinu enä mittä. Aika vähil kantamuksil kumminki selvisin ja suurin osa on mun itteni valittemi.

Siäl näkys tiätty tutui kans. Ja satus iha merkilline asi: jouruin silka haukkumise kohteks messuosastol. Voin sen täsä kerttokki, sil et mul ol kaks kaveri mukan ko oliva kuulustelemas.

Me oltti Eur a joe osastol, ko se o naapurkunt ja siäl ol tutui. Heil ol yhtene osasto voimalan kans, mikä o luannollist ja hyväki, messuosastot on kallei.
Ruvetti jotta kilpailuklappu täyttämä, ko siihen tul voimala miäserustaja. En oikken tiär mist jutt läks alkkun, ko olin keskittyn sihe klapuntäyttämisse, mut yhtäkkin see miäs sanos, et hänt sit kiukuttava semse ihmise, ko vastusta yrinvoima. Mää koiti oll ystävälline ja sanosi, et ihmise voisiva kans hiuka vähenttä sähkönkulutust... muut en kerjenny sanoma, ko siält rupes tulema. Ensimmäiseks sain kuull, et mun asentte tähre ihmissi kuale nälkkä. Lissä seuras, mut sit hänen puhelimes sois ja hän vastas. Mee jatketti planketin täyttämist ja oltti jo pois lährös ko miäs sai puhelu loppu ja huus mul, et ei mihenkkä. Ja jatko paasamistas yrinvoiman puhtaurest ja siit, et sen vastustamine o melkke rikollist.

Mee läksin kävelemä, ei semmost viittin kuulustel. Mut sano mää sen, et kyl mää erelleski koita elät nii vähäl sähköl ko mahrollist, vaik sit joku nälkkänki kualis. Tuski se mun tuva valost on kiines. Mahrok hän olla oikkia valinta messuosastol?

Lopult mee oltti nii nälkässi, et ostetti poromakkari ja leipjuusto eväks, niinko niit ei saisis kirkonkylä osuskaupast. Halvemmal. Heh.

Lilli orot koton kiltiste. Hän raukk o joutun (taikk saan?) olema yksnäs koton, ko Sohvi o näyttelyreissul. Erinäiste aikatauluonkelmie tähre se läks jo eilä ja tule pyhän kotti. Ei see mittä rusutei taira saar, mut ko ny käy siälläki pyärimäs.
Lilli joutu olema nyy pali yksnäs, ko huame olen sorvamol ja lauantan o muit kiirui. Mää koitan kyl hyvittä sen hänel.

6 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Oliha persreikä sattunnu messuosastolle.

Minz kirjoitti...

Saaha ihmisil miälipiteit ol, mut tollane päällepäsmäröinti kyl sit ottaa pattihi. Ol sit oma miälipire mikä hyvänsä. Mä tairan kyl jättää kaik messuilut muil pitkäks aikkaa. Ehkä jollai puutarhamessuil joskus piipahran... :)

Piu kirjoitti...

Partapappa: vissi sil ol semnenki :D
Minz: Aivan, saa olla ja pitääkin. Mut meistä ei kukaan tuonut omiaan erityisesti esiin, siksi hyökkäys oli mulle ihan käsittämätön. Puutarhamessut lähestyy, ja kevät, ja....:)

jerikonruusu kirjoitti...

Olikohan herralla mennyt edellinen messupäivä "pitkäksi" jossakin paikallisessa. Eihän tuollainen purkaus ainakaan edistä sen osaston asiaa, missä tuollainen päsmäri touhuaa.

Piu kirjoitti...

Aivan. Vähän harmitti kunnan puolesta, kun olivat samalla osastolla. Jos siis miehellä oli tarve haukkua useampikin messuvieras eikä vain minun persoonani kirvoittanut kiukkua.

Sari kirjoitti...

Aivan vastuutonta käyttäytymistä messuosaston väeltä! Toivottavasti laitat palautetta ko. yritysten edustajille. Jokaisella meillä on oikeus omaan mielipiteeseensä. Kohta sitä ydinvoimaa vastustan minäkin, kun eivät saa uutta voimalaa kuntoon enkä luota sen tekojälkeen, että se olisi turvallinen. Kerran olen siellä voimalassa kiertänyt ja silloin ajattelin, että se on ok, mutta en enää oikein tiedä.