maanantai 16. toukokuuta 2011

murhelist

Eilä on tapattun kamali: Lillin pennuist on kaks kuallu. Kasvattaja oma koira ol päässy pentuhuanesse ja kui hän sit oliki tullu niin tehneks, kiltt koira muuto, ni hän ol purassu kaks poikka henkilt. Flikkpenikk säästys sentä. Lilli ol ollu hiuka merkillise muatone ko hän ol haken poikkias, mut oli sit tyytyn jäljelljäänesse.

En syyt kettä, en koiraomistaja enkä koira. Näit vaa sattu. Se ol suur harmi kaikinpualin, ko näit pennui o orotettu ko kuut nousevaks. Poja oliva menos ulkomail ja flikast oroteta suuri. Mut ain ei men niinko suunnitella.
Niinko sanott, kysenen koira on kiltt. Mikä olle hänen päässäs naksahtan ja ollek hän katton et semse piäne mönkijä ova vaarallissi vai peräte rotaks luullu, ko hän o hyäkänn. Myyriks mä itekki niit sanosi, ko ne oliva juur myyrä färissi ja niitten turkki ol ko paksu sametti.

Ittellän on tänäpe eine paremp päivä. Ei tarvinnu otta keppi föli ko läks ajama töihi. Saatei siit köpist ajamises mittä hyätty olis.

Keskmäine poik soitt ja puhel, et hän ol pistän mun ulkosen kovalevyn pakkasse. Sen, ko hajos joku viikko sit. Sit hän yrittä siirttä silt jäätynelt levylt tiarot taltte ennenko se sula.  Saa nährä, toimik semnen konsti. Olis kyl kiva ko sais eres osan tiarostoist taltte. Kovalevy on entine joka tapaukses.

Sitä vett tule kuulkkan porsto ja vintirappu nii etei ikä enne! Ämpärit ja pesofarit on täys ja latti märkä. En uskall ajatellakka kuippali sitä o vintis. Kyl se pressu täyty korjat äkkiste, muuto mun täyty asentta viämär. Ja palkat tuamar, kukatiäs.
Mut piiput vetä hyväste ny ko pääsivä alkku. Ei tiätty ihan kohisemal ko ova viäl märkki mut vetävä kumminki. Täyty vissi soitta muurmestaril et lakka murhettumast, savuhaju o jo vähentyn.

-se sinitiaine hävis taistelu ja pöntös asu nyy kirjosiapon frou. Häne moniavioine ukkos läks hööpöttämä muit naissi, niinko niitte tapa on. Siappojenki.

3 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Oivoi! :( Näit ain sillontällö sattuu. Sehä ei tosiaankaa ol ittestääselvää, et kaik koirat siätäisivä toistem pentui. Pualvilleilki laumoil vaa alfapariskunta saa tehrä pentui ja muitte pennut ne surutta tappava. Se o luannollaki. Sit o niit "erikoissii" koirii, jokka suvaitteva kaikkii, eri lajeiki.

Surku kyl tällane tapaus.

Just luji toises plokis, mite ol yks perhe saanu pennun kottii vanhemma, kiltin koiran seuraks ja sit pentu ol jätetty kotti tyäpäiväks pennu kotiutumist seuraavan päivän - ja töist palates koton ol vastas kuallu pentu ja eteine täyn vert. Ei ollu vanhemp koira tajunnu pentuu viäl laumaha kuuluvaks ja päättäny pistää päivilt tollase 'murheenkryynin'. Koirat o ain koirii, vaiks kui lemmikkei ja perheejjäseniiki ova.

Onneks sentäs tyttö säästy.

Unknown kirjoitti...

Voi harminpaikka!
Paska homma moina ja toine tääl on iloi ku Saaralt on jo kaks poikast ulkona mahast.

Piu kirjoitti...

Mintz: Siks varmaan se ovi olikin jäänyt auki kun koira on niin kiltti. Kiukkuisemman varalta olisi ehkä muistanut laittaa oven kiinni.
Partapappa: Voi, teillä on sitten jännä päivä! Onko tulossa niitä kolmivärisiä kilppareita, joita oli jossain sun kuvissasi? Oon ajatellut, että jos joskus otan vielä kissan, se on semmoinen kirjava. Onnea koko pesueelle!