lauantai 14. toukokuuta 2011

yksnäs sattes

Tääl olla, ulkon sata mikä on kiva ja kovaste orotettu asia. Ajattelin yrittä satte välis tehrä hiuka töit trekoolis, kukkamaa on täys jotta kirjavalehtist rikkaruaho. Kasvihuane on viäläki pesemät ja monttalai muutaki homma olis tiaros.

Nyy o hyvä päivä imuroira ja tehrä nua ulkohommat ko Sohvi läks näyttelyreissul. See ei tykk siivomisest eikä suastu olema sisäl jos mää piänes sattes häärin ulkon. Sit se istu märkän mun viäres ja palele. Nii et nyy on hyärynnettävä tämä sopiva tilaisuus.

Välil jourun ottama kepin tueks, mut hiljalles ja piänis eris saan tarppeliset toimeks. Enimmä aikka viä saunaveret, nee täyty laahat ämpär kerrallas. En kyl tarvittekka ko ämpärillise kylmä vet, mut pata täyty olla täys ennenko sen lämmittä.

Tykkän sarepäivist, varsinki nyy ko ei tart murhettu vuatava katto. Hanslankar lait pressut katol, mut nii taitamattomast et sitä ei ymmär. Mul on katol kaks 10x6 metrist pressu, niitte välis kaistale rakennusmuavi ja silti se ei ol peitos ja vesi valu porsto lattial. Olin laskenu, et yks pressu peittä piipputte ympärykse ja välin ja riittä räystält yli katoharja. Ko laitta lailes.

Yritin kyl selittä ajatustan hanslankaril, mut ei hän ymmärtän taik kuunnellu. Eikä häne oma järkes puhun mittä. Taikk sit hänel ol jotta semmost tiatto mikä mult o jääny huamamat ja mikä ei näy alas.

Talo näyttä nyy semselt mammalt ko meina ruvet pissimä puska, helmat korkkial. Suure pressuhelma läiskyvä tuules ja piippuje ympäril o krympätty isot kasat. Olkko ny, elokuus piräis asia muuttuma.

Saa nährä, keksink ikän ratkasu tähä elämisse. Tuntu et mitä kovemi mää yritän, sitä kamalammaks mene. Olen tätä ennenki hunteeran. En kumminka viäl suastu luavuttama, ainaka tänä. Huamen voi oll toisin.

Josta luin eilä hauska horoskoopin. Siin käsketti porskuttama ettipäi ja jättämä ruumiitte laskemine niil, kon tuleva peräs. Iha semmost jälkke tuski synty mun kulkemisestan, mut ettippäi mennä eikä taahan katota.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Täällä tuulee ja aurinko paistaa. Vilpoista. Mä kanssa tykkään sadepäivistä, silloin saa olla luvan kanssa sisätiloissa eikä odoteta mitään ulkoista aktiviteettia. Oletko miettinyt jonkinlaista pumppusysteemiä? Toki varmaan pumputtu vesikin pitäisi kantaa, mutta jos pumpusta lähtisi pitkä letku, josta vain pumpaten päästelisit saunanpataan vettä! Toki tiedän, että taatusti olet miettinyt ja funteerannut helpottavia asioita. Ei työ tehden lopu. Jaksamisia!!

Unknown kirjoitti...

Must sadeppäivät on kans mukavii, kuha niit ei iha kamalasti oo peräkkäi.

Piu kirjoitti...

Ystävät on jo ehdottaneet vesijohtoa ja sisävessaa, mutta sisu ei anna periksi. Se on niin vastoin mun periaatteitani, että vaikka tiedän joskus alistuvani, se päivä ei ole tänään. Eikä huomenna. Mutta pumppua olen harkinnut kyllä, letkun pitää olla sitten pitkä ja tulee yli tien, joten se pitää korjata välillä pois. Sadevettä on nyt lähempänä, sekin helpottaa.

Piu kirjoitti...

Partapappa: niinhän se on, ettei mitään hyvää ylenängeten halua. Semmoinen muuttuu rasitukseksi.