perjantai 27. toukokuuta 2011

elvytyst

No ni, pyärtykä ja lakakka henkittämäst, mää voin elvyttä! Sain semse ajokorti eilä.

Olen ollu kaks päivä ensiapukurssil. Meil ol semne porukk siäl, et heikomphermoset ei olis kestän kuulustel ja joku potilas olis tositilanttes saattan oll vaikeuksis. Mut kovaste puhkutti ja pumpatti Antti ja vaik hänelt välil irtos pää ni luulen et hän ol kurssi lopus yht tytyväine ko muukki.

Luannolliseste jutu oliva toine toistast verisemppi taik tramaattisemppi. Kaik mahrollise kumminkaima avomurtuma ja melkke-men-henki-tapaukse tuatti julki ja reedatti. Huumor ol mukan koko aja ja sai kaks päivä kuluma mukavast.

Olen ussema vuatt akiteeran ihmissi osallistuma tyäpaika järjestämi koulutuksi, mut aika huanol menestyksel. Ensiaputairot on asi, mikä täyty ol tyäkaveril. Ittel ei ol nii väli... No, suurin osa sentä ossa tärkkemä asia, niinko juur elvytykse ja avu soittamise.

Ai nii, se Antti. Meil ei siis ollu enä Anne-nukke, ko Antti. Hänel ei ollu jalvoi eik kärei, pelkkä rintakehä ja pää vaa. Nava al ol viisar mikä tartti saar heilattama. Ko oikken pumppas ni kyl heilatt. Kiva kaver, vaik pää oliki hiuka hölläs.

4 kommenttia:

jerikonruusu kirjoitti...

Ensiaputaito pitäisi kyllä olla koulussa oppiaineena (en tiedä vaikka nykyisin olisikin). Kävin myös joskus 40 vuotta sitten muutaman kurssin työnantajan järjestämänä. Ne tiedot taitaa joutaa jo romukoppaan. Muuttuvat säännöllisin väliajoin.
Sieltä jäi mileeni määritelmä, kun opettaja kysyi, mitä mielestänne ensiapu on. Yksi isäntä takarivistä pudotteli harvakseltaan, että "eikös se ole kuoleman siirtämistä tuonnemmaksi".
Sangen tärkiä taito on ensiaputaito!

Piu kirjoitti...

Isäntä tuumi asian kohdalleen. Olen miettinyt, miltä tuntuisi jos olisi kieltäytynyt menemästä kurssille (niitäkin on) ja joutuisi tilanteeseen, ettei osaisi auttaa ja toinen menehtyisi. Joku kurssilaisista sanoikin, että hankitaan taitoja ja toivotaan, ettei niitä ikinä tarvita.

Sari kirjoitti...

Olisin halunnut työpaikalta ensiapukursseille, mutta tämän kokoisessa paikassa ei tarvitse olla kuin kaksi kortillista henkilöä, joten minua ei sitten koulutettu.
Apua onneksi osaan soittaa ja se taito on täällä jo testattu.

Piu kirjoitti...

Seuraapa kansalaisopiston tarjontaa ensi syksylle tai esitä toivomus ea-kurssista. Pääset vähän halvemmalla ja todennäköisesti on muitakin joilla olisi sama tarve.