maanantai 23. toukokuuta 2011

palautuksi

Hyvä uutine heti alkku: palauti kirjaston kirjat ajois viime viikol. Iha sattumalt.
Meil ol näättäk kulttuurseuran kokous kirjastos ja ajattelin et hoiran kaks asia samal reissul. Onneks muistin, sil et satus olema viimäne palautuspäiv.

Takkupää sano munt kirjasto mesenaatiks ko nii usse jourun vähä maksama sakkoi. Kerra hän kysys, et eik tulis halvemaks osta kirjat kirjakaupast...?

Mun trekoolin on palautunu kans kahre vuare takasse vaihesse. Ei siis kovin kummosse, mut ainaka se ei enä huanone. Monest asiast olen luavuttan senki suhte, mut lopuist koitan pittä kii. Mul on tärkkiä pääst joka päivä kiärtämä ympärs ja kattelema, ko kasvu eristy. Viime vuannaki se oli ensmäne asi minkä tein ko tulin sairaalast kotti, saman päivän ja kaks kertta. Tual puiston pualel meinasin tuuskatta nokillen ko toinen köpp vajos myyränkolo.

Ja viäl: mul tule kynnet takas. Ainaki näyttä silt eikä ainaka enä murene. Ne rupesiva tos maaliskuus murenema niinko pakases ollu muavi. Ihan nysäks joka sormenkyns. Oli melkke hualissan, ko en saa mittä tehryks ilman kynssi. Mul on ain ollu vahvat ja kovasten kasvava kynne, nii et nyy ol valla merkillist ko näytt et jää pelkä sorme vaa.

Tulin sihen tulokse, et mul o joku epätasapainos ja alotin vitamiinkuurin. Lisseks hiarosin rypsiöljy sauna jälkken kässin. See o muuto kummallist, kui teelusikalline ruaköljy imeyty näinkin piänin kässin ko mun. Hetken pääst ei ollu käre enä eres rasvasen tuntuset. Nyy hiljalles näyttä, et kynne ruppeva kestämä, halkkeme kasvava ulos ja reuna ova ehjä. Enä ei jää tukka pestes sorme kii, niinko viäl kaks viikko sit.

Olen tämän päivän kototöis, ko loppuviikko mene sorvamol. Tule sitteki liiaks ajamist, mut sitä ei voi nyy autta. Olissin miälellän menny töihi, koton olemine on tylsä ko ei pyst muuhun ko kuljeskelema ja välis hetke istuma. Ain ei jaks lukke eikä mikkä muuka huvit. Töis olis ihmissi, vaikken muuto voi siäl yhtä paremmi.

Yäl ol satan jälles. Aamul taivas ol semse muatone, et tule ukoilma, mut se men vissi jonnekki muuhal. Nyy aurink vilatta sillon tällön pilve raost ja tuule. Trekoolis tuaksu hyvält, kirsikka ja päärynä kukki, marjapenssat kans. On vaa niin kylmä etei pörrinkäissi juur näy. Jos ehtost on ruaho kuivan, ni täyty koitta sitä hiuka lyhenttä.

Palata siihen sit.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Täälä on nyt niin hyviä juttuja...tulen uudelleen, miten voi aamulla kello juosta kilpaa ajan kanssa. Olipas oudosti sanottu. Piimaa on kuulemma hyvää kynsille, vaikka olit jo saanutkin niitä kuntoon!

jerikonruusu kirjoitti...

Jahas, että rypsiöljyä käsille. Sitä pitää kokeilla. Kynnet ovat huvenneet olemattomiin ja nahka sormenpäissä on niin ohut kuin paperi. Halkeilee pienemmästäkin tökkäisystä. Lääkäri totesi, että onpa kuivat kädet. Siinä kaikki.

vilukissi kirjoitti...

Kävin lukemassa ed.postauksesi, vai oli Lillin pennuista 2 kuollut, voi että.

Et usko, miten poikkipuhki mä olen tästä muutosta...aina vain työhuoneessa langat ja valmiit tavarat sekaisin. Onneksi muistin mihin kirjan väliin talletin grafiikanlehtesi! Se on edelleen ilman kehyksiä (pääsen niin harvoin säällisessä ajassa kaupunkiin). Sydän aivan hakkasi, kun aloin sitä etsiä ja oli tallella ja kunnossa!!

Piu kirjoitti...

Jerikonruusu: Rypsiöljyllä voi voidella itseään, vaikkei se muuhun voiteluun sovikaan. Piimaata en kokeillut, mutta ajattelin seuraavaksi ottaa Biorion-kuurin. Ne on koirille tarkoitettuja mutta kuulemma tehokkaita... vuh!
Vilukissi: muutto on näännyttävää, jos kohta oivallinen siivoussessio myös. Sitä grafiikkaa älä sure, mulla on laatta tallessa joten uuden voi tehdä. Tosin en osaa vedostaa kahta samanlaista, mut voihan olla, että toisesta tulis parempi :)