maanantai 30. toukokuuta 2011

tukk hyvi?

Mun o jälles tukkan kasvan nii et tarttis men leikkauttama. Se on taas siin pituures, et se o vaaralline.

Varsinki tämsel tuulisel ilmal tukk o haitaks. Ja on se kerra mun peljästyttänykki melkke henkettömäks, saunas.
See ol enne erellist tukaleikkut. Olin saunas kaikes rauhas, istusi löylys ja mitä mahron ittiän venytel ko yhtäkkin joku lätkäse mua takapuale. Peljästysi nii jessuksest et meinasin tipatta lavolt, ko luulin yksi saunovani. Mut sit ko tokentusi, ni huamasin et see ol mun lettin ko ol ojentunu nutturast ja läväs mua kankul. Olin saunan tullessan ottan hiusneola pois tukast ja see pysy jonku aikka koos ilma pinnejäkki, täsä tapaukses aika kauan.

Usseman kertta olen jääny tukastan kiines trekoolis, yleensä ruusupuska taik sit omenpuuhu. Välist tukk sekko ruusunpiikeihi nii lujaste, etei meina lainka irrot. Yhtä ei paran hermostu, siit seura vaa se, et päänahk on kippi ja tukk entist enemä takus ruusun kans. Jos Takkupää on jossa liki, huuran häne appu, mut ussemite jourun itteksen selviämä. Semse sessio jälkke ruusus liahu pualmeetrissi haiveni mont päivä.

Kerra meinasin peruutta kaupa akkunast sisäl tukkan takia. Ol tuuline ilma ko tulin kaupast. Kiiruki ol olevannas ja heitin kauppakorin takalaatikko ja hyppäsi auto. Tiärät kui tuul pyärtele autos ko ava ove. Pistin auton käymä samal ko kiinniti turvavyä ja sit peruuttama pois ruurust. Ko mun pit käänttä päätän ja katto taahan, ni kerra vaa nykäs ja satus nii jumalattomaste et kaasujalk oijentus. Tein pualympyrä ja olin menos takaperi kova vauhti kaupa akkunat kohre ko sain jala jarrul ja auton toppama. Sit aukasin ove ja kokosi tukkan pois ove välist, oroti hetke aikka et syrän laskeutus oikkial paikalles ja läksi hissukses kotti.

Mut eilä tein enkat täsä asias. Olin aamuste laisk enkä viittin laitta tukkatan kii ko annon sen liahut pisi selkkä. See jäi aamusten koht pikkula ove väli.

Sit keskmäine perikunnast tul käymä ja mee piretti saret tuvas ja meil ol mukava ja kaik men hyvi. Hän läks kotti hiuka enne ko sare lakas ja mää lährin trekooli vähä jalottelema. Ensiks tuul heitt mun tukkan omenpuu oksal, mihe se kiärtys jäkälä joukko lujaste. Ko see ei muuto irronnu, ni taitoin oksast palan ja sit onnistus kirvottamine. Sit käven saunas jolla asial ja ulostulles tukk jäi jälles ove väli. Meinas niska nyrjättä.

Niin ko see ei olis ollu tarppeks, ni ehtost ko tultti Sohvin kans paserult mun ol tukkan jälles oves kii. Täl kertta se tarttus jollan käsittämättömäl taval ulko-ove. Mää olin sisäpualel Sohvin kans ja mun tukkan ol yksnäs ulkopualel. Eikä se nykkä mukavalt tuntunu. Taas kerra siunasi sitä, etei mul ol naapurei. Jourusi menemä takaperi ulos ovest, pää ol iha liki ovi ko tukk juutus viäl johonki ruuvinkantta sisäpualel ja kopeloimal irrottelin kuantalo ovest. Munst tuntu, et Sohvi nauro.

Tulinki siihen tulokse, et on paremp ko reera pääs aamuste, ni ei tarvit kiroill koko päivä eikä päänahk karvastel.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jestas, onko sulla niin ihana tukka!!! Voi että! Ymmärrän, että haittaa tullessakin, jos omakin polkkani pystynee sen tekemään. Mutta että tommonen, notta tarttuu vaikka mihkä ja jää väliinkin. Vaarallinenkin sanoisin!

Minz kirjoitti...

Ohhoh! =D Mite hauskaste kerrottu. Ei ol kiva jäär tukastas kiines minnekkää, ei. Ei ol mul jääny ku harja joskus nii kii, et o melkkest itkuks pistäny, mut kulkemist ei ol estäny. Toise asia sit taas o näät t-paitoje hihat, ku tuntuva jäävä joka kahvaha kii. Sen takii mul o monist pairoist kainalot rikki... En tiär mite mää oikke kulje, ku tosiaankaa mun kainalot ei kyl ol kahvoje korkeurel - iha käsittämätönt!

Sari kirjoitti...

Kirjoituksestasi sai makoisat naurut (jos olisi uskaltanut töissä ääneen nauraa), mutta totta taitaa olla, että kannattaisi niitä vähän lyhentää. Vaikka kyllä noin pitkät hiukset olisivat upeat!

Piu kirjoitti...

Vilukissi: on se vaaraks ja sen takia pidänki sitä nuttural. Tiukaste...
Minz: Kuule, mul on semne ulkopusakka, mikä tarttu ovenkahvoihi. Olkapääl o laskos eikä sekä kahvoje tasal. Kuljetank mee kyyrys ovist?
Sari: ohkaseks on käymäs mun lettini, vaik pitkä onki. Viime syksynä otettiin 30 senttiä pois, nyt vois tehdä melkein saman.