torstai 15. heinäkuuta 2010

kuvia katveesta

Rosa Mundi kukkii tänä vuonna erittäin runsaasti. Pensas on vielä pieni, mutta terve ja reipas. Yksi suosikeistani.
Sammalruusu Nuits d' Young kukkii ensimmäisen kerran. Kukkia tulee vain muutama, mutta pensas on hyvässä kasvussa.
Virginian kukat ovat yksinkertaiset mutta niitä on runsaaasti.
Kuten myös sisarellaan Carolinalla. Molemmat tekevät juuriversoja, joskus monen metrin päähän nurmikolle.
Valamonruusu ja Minette muodostavat tuvan päädyssä viehättävän kombinaation.
Niiden juurella viihtyy akankaali, joka on levinnyt koko puutarhaan. Nurmikolla on isoja sinisenä kukkivia laikkuja, edes nurmikon leikkuu ei saa tätä kasvia lannistumaan. Tykkään siitä....
Lehtoängelmä tykkää vissiin minusta, sillä se muutti tuvan ikkunan alle jostain, ja on kasvattanut kukkavanansa mittaisekseni. Ei tarvitse kumartua sitä ihailemaan:)
Iltapäivisin on ollut niin kuuma, että koiratkin ovat suostuneet tulemaan sisälle. Sohvi kellahti keskelle tuvan lattiaa..
...mutta Lilli makaa aina mun jaloissani. Tuolin tai sängyn alla, mahdollisimman lähellä kuitenkin. Kivaa sekin.

Helteeseen sopeutuminen on vaativampaa kuin pakkasen sietäminen. Talvella piti pärjätäkseen lisätä vaatetta ylle ja liikkua enemmän, mutta nyt on ollut ongelmana se, ettei enää voi ottaa mitään pois, ja silti on ollut kuuma. Olenkin elellyt monta päivää pukeutuneena pelkkään isoon silkkihuiviin, jonka sisko toi tuliaisina Intiasta. Se ylettyy ympärilleni eikä ole hiostava. Kylille mennessä on ollut pakko pukeutua säällisesti, mutta onneksi voin kotona jättää vaatetusta vähemmäksi. Vaikka kokonaan pois, jos pysyttelen puutarhan puolella.

Kuntoutuminen on edistynyt siinä määrin, että suuren osan päivästä kykenen kävelemään ilman keppiä, mutta mitään ei vielä pysty kantamaan. Ja illalla keppi on tarpeen, kun lihakset väsyvät. Mutta edistystä siis pienin askelin.
Olen suunnitellut pientä kotimaan lomaa, pari päivää jossakin, koirien kera. Porvoo on yksi vaihtoehto, Pohjanmaan suunta toinen. Pitäisi tutkia molempien vaihtoehtojen tarjontaa, majoitustilannetta ja tapahtumia. Pakko päästä hetkeksi muihin maisemiin.

Ei kommentteja: