perjantai 18. tammikuuta 2013

-25


Ja sisällä 18 plussaa.
Tykkään pakkasesta. Aamulla herätessäni lämpimän peiton alla mietin, että kaikki on hienosti: olen nukkunut hyvin viileässä kamarissa, ulkona on paukkupakkanen (talo paukahtelee kylmyydestä) ja mulla on kuivia puita sisällä. Ei tarvitse pelätä että putket jäätyy.
Nyt olen saanut ensimmäisen lämmityskierroksen päätökseen, uunit napsahtelevat ja huoneissa on miellyttävän lämmin. Reippaana likkana sulatin pakastimen, sillä ulkona on vieläkin parikymmentä astetta miinusta. Seuraavaksi ajattelin leipoa, uunin hukkalämpö tulee tänään tarpeeseen.
Eilinen päivä kului matkamessuilla. Kovin pieneksi oli kutistunut tarjonta, huomasi hyvin että matkailu ei ole kuntien ykkösjuttu. Kiuruvesi oli sentään saanut Halvatun papat esiintymään osastolleen ja jollain osastolla taisi olla puolialaston mies ties mitä mainostamassa.
Vietämme siis kaikki akat sisäpäivää ja katselemme ikkunasta hienoa auringonpaistetta ulkona. Tai siis minä ja katti katsellaan, koirat eivät yletä.
Sohvi ei syö vieläkään enkä ole ollenkaan varma, johtuuko se aamupahoinvoinnista. Näyttää hiukan siltä, että sitä tuli liiaksi houkuteltua syömään ja nyt se odottaa edelleen erikoiskohtelua. Vaan nälkä opettaa, toivoakseni.
Eipä meillä muuta. Kulttuuriviikko on alkamassa ja paljon ohjelmaa luvassa. Elämä on vieläkin hukassa, mutta on tässä nyt aikaa sitä haeskella.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Mukavan rauhalliselta tuo elämäsi nyt kuulostaa. Kyllä se siitä taas uomansa löytää. Voimia!

Unknown kirjoitti...

Mä toivon kans et se elämän ilo sieltä tulla tupsahtaa. Mkavaa päiväjjatkoo sulle sinne ja rapsutuksii Hertalle!

Anonyymi kirjoitti...

Pakkasta on ollut täälläkin, nyt onneksi vähän lauhtuu.

Kyllä tässä elämässä vaihtelee hyvät ja huonot vaiheet. Toivotaan kevättä ja parempia aikoja!