torstai 28. lokakuuta 2010

siin oltti!

Eiläses A-studios kerrotti, et muillaki on ollu onkelmi lonka tekonivelen kans. Samanlaissi ko mul viime kevän. Laskin, et pelkästäs sen tamperelaise sairala, mikä ohjelmas mainitti, potilaist viiskymment voi jouttu uurestas leikkaukse. Harmitta heijän pualestas.
Toivon kovaste, et tilastot ei pir paikkatas ja tapauksi olis Suames vähemmä ko Enklannis. Ei nii, et niit sais missä oll, mut ko eres meil.

Ohjelma ol siinäki oikkias, et toipumine kestä kaua, varsinki uusintaleikkauksest toipumine. Tekki olet päässy siit osallisiks, ko olen tääl koko suve valittan oloan. Jos ny joku lukija sattu olema samas tilanttes taikk jonku lähene taikk tutt joutu tekonivele vaihto, ni älkkä kovaste murhettuko. Mee olen yksilöi ja se mikä o mul vaikkia, voi toisest tuntu pikkuasialt. Tiätyste on myäs päinvasto.

Tärkkent olis et o joku kenel voi puhel, kuka ei kyllästy (!) ja yrittä käänttä ajatukse muuhal, jotta valost kohre. Mua o siunattu tämsil ystävil, onneks, muuto olisin joutun jo piiril.

Tähän tul pitkä plokitauko, mut en ol, kiitos kysymäst, viän konettan romukoppan mut ko olen ollu kiirune töitten kans. Kaik illat mene yleishyäryllises toiminnas ja päivät tiätty tyätöis, nii et omat asiat tuppa jäämä hoitamat. Ja ploki o melkke viimäne siin listal.

Grafiikkakurssi o semne henkireikä etten olis uskonu. Menin eilä ehtopäiväryhmä, et sain yhren ehton oll koton Takkupään kans. Kurssil ähersin kahren laatan kans, lisäsin lakka ja liotin hapos ain joukko. Ens viikol piräis pääst verostama. Sit aloti rouhima piänt laatta mezzotintto varte, on seeki homma. Mut yrittä täyty, mul on kirkas ajatus siit, mitä sen kans tehrä... Kaik murhe kaikko pois miälest siäl touhutes ja molemma ryhmä ova mukavi ja jutu hauskoi. Täst en luavu.

Ryjitte kans o huanommi. Olen kyl viän roski yht sun toist, kooss on parikymment kapistust, mik on pois talost, mut kaikki ei suutais heittä menemä ja siin tule ajanpuute vasta. Muitaki omi asioi on viäl ratkasemat, ko en kerkk oikke ajattelemanka niit. Saati tekemä.

Pyhän olin sentä Kaukolan kartanos konsertis. Niihi yritän ain pääst, sil et siäl o tunnelma iha oma laattuas. Konserti ova korkkiatasossi ja Atte luanikas isänt. Silkka virkistyst ja ylösrakennust koko tapattuma.

Konserti jälkke käve hakemas kiinalaisest ruakka. Mul ei ain maistu taikk en viitti ruvet kokkama ittellen. Sillo on kiva ko voi hakke valmist syätävä tarvittemat silti tyytty roskaruakka. Vaik seeki muuttest o hyvä.

Tiistan tein kyl kokkaukse pohjanoteeraukse: mul ol kaks eläkkel oleva parsakaali hyllyl, ja ko ain o huan omatunto jos heittä ruakka pois, ni ajattelin et kyl heist ny sopan saa. No, ko ol kiiru ni hee palo pohja. Vesi lopus kastrullist ko olin tääl konel välil. En siit viäl lannistun, ko oti päälimmäise kauniste toisse astia, laiti hiuka hapankreta joukko ja pisti soseks. Ohensi eine kermal ja tykkäsin et hyvä tul. Ei tullu! Voileivän kans sain menemä alas see verra, et vatt ol täys, mut loppu oli pakko viär komposti. Hyh.

Kui voiki pohjanpalanu kaali maistu niimpali kamalalt? Jos soosi vähä kärättä ni ei se ol mikkä katastrooffi, mut parsakaalist semnen tuli. Ei ol ikä viäl noinka käyny. Olissin vaa viän koht ne nahistune tröntit komposti ja syäny vaik puuro.

Jaha, ny o aamune pääsärky niimpali helpottan et voin ruvet töihi. Ulkon on tyypilline lokakuu lopun päiv: harmaa ja hämärä. Tuul heiluttele sirenpuski akkunan takan. Kyl täst viäl hyvä päivä tule.

4 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Pohjaanpalanut parsakaali taitaa haista aika kamalalta. Makunystyrät varmaan säikähtivät. Työniloa kaiken kiireen keskelle!

Piu kirjoitti...

Kiitos! Oli se kamalaa, mutta tänään onnistui paremmin. Pitää syödä niin kauan kuin kotimaista parsakaalia saa.

vilukissi kirjoitti...

Siinoli asiaa monenlaasta!! Mä olen hävittänyt tai kierrättänyt nyt monen montaa kaunista pulloa!! Meni lasinkeräykseen sekä kirpparille lahjoituksena! Sulla on kanssa monenlaista rautaa tulessa! Jotenkin vain ei tahdo aika riittää kaikkeen tekemiseen, mitä haluaisi!

Piu kirjoitti...

Nii, mikä merkilline elämä ahnehtimine olle tullu, ko joka paikka tekis miäli menn ja kaikkilai kokeill. Paitti hirresroikkumist:) Olen koht jälles lährös käynnistämä yht kurssi, mink kans kulu pualtoist vuatt. Jaa-a, mitä sit taas tiäretänkä ko seeki kurss on päätökses...