tiistai 19. lokakuuta 2010

hyväs vauhris

Laskin et ainaki seittemä ihmist o mukan tavarahävitykses. Se teke kuulkka seittemäsata tavara vähemä. Ajatelkkast sitä.

Sisko ol innoissas, ko on muuttamas uutte huusholli. Tiätä sen, et siin rytäkäs o helppo hukat enemänki tavara ko vaa sata. Mut suan sen hänel täyrest syrämest, o mukava tunne ko onnistu.

Muukki ova jo päässe alkku. Muistaka ny laske kans, et pysytä träil, niinko Helmi-täti pruukkas sanno.

Mul ei ol kovasten kasas viäl. Vaatekaapist olen viän kaks kassillist pois, toise poltettavaks ja toise Uffi. Yhret kassilliset tule viäl kumppaki lai. Kassilline puutarhalehti jourus paperinkeräykse ja korilline pulloi klasinkeräykse.

Varsinaisest en ol viäl erotellu myytävä tavara, ko en keksi mihe veissin myytäväks. Kirkonkylän kirpputori on yks mahrolline paikk, mutt siin o vähti, niinko sanott. Vaik kaikest on, paitti jos kannais pihall ja laitais sanomi ilmotukse, et tulkka hakema.

Sen verra tämä on saan aikka, et olen ruvenn pistämä tavari uutte järjestykse. Seeki jo helpotta elämist, mitä ko ei tääl ol siivottu sit huhtikuu jälkke muut ko pölyi siirreltty.

Pyhän muljatti Takkupään kans mun sänkyn toissinpäi. Taikk kyl se jaloillas on, mut päätty on toisse suuntta ko enne. Ensmäsen yän mun piti nousta ylös ko tunnus et pää o alaspäi enkä saan unt. Kyl se sit tuli ko olin eine syän... Viimäs yän nukusi, mut meinasin purot sänkyst, ko en ymmärtän misä o reuna ja kuinpäi oikke piräis kääntty. Aamust ei ollu sähkö lainka, ko olis pitän ylös noust. Onneks ossan liikku pimiässäki ja tuvan pöyräl ol kynttilänpätkä ja tikut.

Et kaikenlaist vähti. Lilli ei sit tehnykkä penikoi, hän vissi meinas et kyl se nyy jo riittä. Hän ol jossa välis kyl hyvinki raskan, mut sit hän lahot koko assia ja ny ollan taas niinko ennenki. Koiril o semne kyky, kissoil kans, et ne voiva peruutta raskaure ilma et tule keskemeno.

Kirkost erota ny valla joukkioittaisi. En yhtä ihmettel mut ouroksun syyt. Taikk mikä kenenki syy sit on, jos se televisio-ohjelma ol vaa se viimäne kors kameli seljäs. Jäävuare huippu.

Ouroksun myäs semmost ajattelu, et meijän piräis josta niinki vanhast kirjast ko raamattu otta elämise ohjei nykypäivän. Jos siält ruveta kattoma ja toissian tuamittema, ni ei meit ihmissi ol monttaka jälil ko homma saaran päätökse. Jokasel siält löyty syntise leima, ei nii yksinkertast olentto olekka.

Ja sen viäl ymmärtäis, et jossa vanhas kirjas luetella, ketkä kaik tavittis tappa synties tähre, mut et sitä käytetä toiste ihmiste ahristamisse ja luakittelu, sitä ei käsitä. Meil o laki ja sivistystäki piräis jo olema, kyl se riittä.

Usko ja seksi o jokase yksityisasia. Ole sitä miält, et niil ei pirä toissi häirit tarpeettomaste (seksis vähän täyty...) eikä toiste tekemissi niis asiois pirä puuttu. Jote ne ol häiriöks taik loukka jonku oikeuksi.

Voi olla hyväki, et asioist puhuta suuril kirjaimil ja suurel äänel kans. Huureta nii, et hämhäkiverko yliskamaris heilatta. Sit ko tomu o jälles laskenu voi olla jotta muutost tapattun paremppa suuntta. Ja see, et sano oitis koht päi silmi, mitä miält josta assiast on, on kyl suaraselkäst toimintta. Saa oll oma miältäs, mut täyty sit anta toiste oll sitä kans. Siis oma miältäs.

Tämssi syyssatte pehmittämi hunteeramissi täll kertta. Käyrä ryjätten kimppu vaa, eikä murhetuta muit.

7 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus!!

Mä keräilin eilen illalla kirppispussia...hehkulamput joutu osa kaatikselle ja OSA rikkinäisistä on siinä mun uudessa lampussa, siis keskeneräisessä! Eli uusiotakin tuli. "kinnisiä" kaapissa kutistuneita maripaitoja etsin kivan pinon...menevät sisarelleni tai/ja äidilleni.

Mä olen kanssa suunnitellut, että mun pitää pysähtyä miettimään omaa siivoustapaani...ei näin kuin nyt...huokaus....
Tämä oli hyvä kirjoitus, siis sun osuutesi, heh, samaa mieltä raamatusta ja muutenkin!

Piu kirjoitti...

Kiitos. Oliskin sisko niin lähellä että voisi kysyä kutistuneille vaatteillensa uutta kotia. Grafiikkakurssilla onneksi tarvitaan riepuja, joten puuvillaiset leikkelen sinne.
Takkupää toi eilen lokerikon papereille, joten tänään on toiveissa saada yksi suo kuivaksi.

Koska se lamppu-innovaatio julkaistaan? odotan mielenkiinnolla...

vilukissi kirjoitti...

Ai jestas, mä oon unohtanu. Pian!

tiuku kirjoitti...

Koirilta suojatussa työhuoneessani alkaa jo näkyä mattokin. Minitavaraa alkuajoilta on mennyt roskikseen, joten sata tavaraa on ylittynyt reilusti. Kaikenlaista kamaa sitä onkin kertynyt myös askartelupuolella. Kuivuneita maalipurkkeja ja pensseleitä. Hyvä tämä sinun ideasi!

Piu kirjoitti...

Ah, joo, idea oli kyllä hyvä, joskin jonkun toisen. Lainasin sen jostain. Vielä kun pääsisi paremmin vauhtin, mutta mulla tekee tiukkaa ajasta. Hyvä kun olet päässyt noin hyvin alkuun. Ne kuivuneet purkit ja pensselit on kyllä yksiä pahuksia kerääntymään.

jerikonruusu kirjoitti...

Viikko takana, ja noin neljäsosa sadasta eliminoitu roskiin, polttoon ja kirpparilaatikkoon!
Jatkuuuuu....

Piu kirjoitti...

No mut sul mene yht kyytti toinenki sata, jos vaa tavara riittä. Se o reipast meininkki! Kyl mun ny täyty ruvet tosissan ottama teit muit kii.