torstai 14. lokakuuta 2010

perustelui eiläsel

Eilisse tavarahävityskamppanja ilmottaurus jo pari. Kiva jos ei tarvitt yksinäs yrittä.
Sisko ei vissi lue mun plokian eikä sähköpostias, kote ol mittän kuulun:) Vai ollek peljästynny jalattomaks.

Nyy näyttä silt et mun tarvitte hiuka lisät tavara määrä. Ole yrittän miätti, mill tavall saissin tyä- ja yhristyspaperi pysymä järjestykses ja hallittavin. En ol viäl kiivenn vintil, mut en muist kumminka, et siäläkä olis mittä tähän sopevaist kampet.

Tarvittissin jonkunkaltasen lokeriko, mihe olis helppo sujautta paper ja mist olis yht helppo se jälles otta. Se ei sais oll suur eikä miälelläs muavi. Eli sen tarttis soppi näihi mun salin kalusteissi, ko mul ei ol muut tyähuanet.

Nii et ei hyvält näytä tavara vähentämine. See onki usse onkelma, ko ruppe järjestämä huushollias, et tuntu olevan tarvet uusist säilytyspaikoist. Näyttä nimittäin ain silt, et tavara ova vaa huanoste järjestetty. Porstuas ei ol tarppeks kaapei, eikä kamaris, ja keittiönki tarvittis rakentta uurestas.

Mut sihe kräpsä ei saa pistä näppejäs. Nyy tarvitte oll rehelline ittelles: tarvittek ihmine oikkiastas kuus pari kumisaappai ja kolme saretakki, vaik onki syksy ja sata? Yksi vaa kerrallas käytetä, en ainaka ol ikän kellä nähny kaksi kalossei päällisi. Ja kui mont lautast tarvitte oll kaapis, et pysy henkis? Jote ruaki koko sukku kerrallas eres kertta vuares, luulen et pual tusina o enemä ko tarppeks. Eikä rua laittamissenka tarvit kovi montta kauha taikk paistilasta, viäl vähemmä munankeittimi. Pitokoki ova erikses.

Ja entäs roiti? Se viimäskuine haaste, misä piti pärjät kuukaus tai eres viikko kuurel vaattel, osott et kyl see vaa onnistu. Kukka ei eres huama, jos vähänkä vahetta krekkalitte järjestyst ja muista pest ain joukko. Haju voisis kiinnittä huamio.

Paperi o viheliäist. Varsinki tyäpaperit. Mut niittenki kans pärjä (vaik mul ny on hankala) ko ei tulost kaikki ko tallenta konel mahrollisimman pali. Yhristyksel sama juttu. Omist papereist täyty tehrä arkisto, mut täyty oll tarkkan, mitä sinn laitta. Vakutuskirja ova nyy jo vakutusyhtiö verkkopalvelus turvas. Pankin kans tehryt sopimukse mahtu pöytlaatikko, palkkakuitit saa sähköses muaros niinko tiliottekki. Kovi vähä o semmost mikä täyty säilyttä paperil.

Kirjoi täyty oll, see o selvä. Mut osast niistäki voi luappu, lahjotta vaik sairaalal taikk viärä kertakaikkias poltettavaks. Ei sen tähre, et ne huanoi olis, mut kaikill ei ol muut arvo ko tunne-.

Tunnearvost oikkiastas tarvittiski pääst ero ensmäseks. Olenk mää paremp tai ehjemp ihmine, jos säästän lehmänkettinkit vaa sen tähre, et ne on ain ollu vintis siin puuämpäris? Ne o vissi viätty sinn sillon ko lehmät o hukattu, kaua enne ko olen syntynykkä. Taikk teenk mä rikokse, jos poltan äiten ruattinkiäle kirjekurssi? Vuarelt -42, täynn virhei?
Entäs ketä varte mää säästä Ristin Voiton julkasema kirjast "Äiti, älä itke" taikk Paavo Virkkuse kirjottama opust Sukupuolisiveellisyyttä nuorille vuarelt -23? Perikunt kaiva mun ylös haurast jos he perivä tämmöst kirjallisuut.
Suure suamalaise sinise kirja mun on kans pareve viär polttolaitoksel, et säily hyvät välit. Kirjastolaitos on Suames erinomane olemas, mut nyy vanhemite sen arvo vast oikke huama. Nuarempan tunnus, et romaanikki täyty oll omi.

Yks näkemys o seeki, et ko on vähän tavara, tarvita vähän tila. Siit seura see, et piäne asunno hankkimis- ja ylläpitokustannukse ova piänemmä ko suures lukaalis.
En ol kyl toistaseks vaihtamas piänemppä torppa, kyl tämän kans täyty pärjät. Mut myänttä täyty, et piänemppän tuppa olis halvemppa tehr uusi kato.

Jaaha, nyy ole jälles jaaritell tarppeks. Tämä o semmost henke nostattamist, ittellen lähinnä. Ulkon tuule nii et torpp tutise, mut kyl mun o pakko sinn vintill kiivet. Viän hiuka suvissi vaattei sin säilö ja ihmettele samall, olisik siäl muutaki tarppetont ko lehmänkettinki:)

10 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Ilmottaudun mukaan tyhjentämään tavaraa ulos talosta. Jos jätän komeroon, sama kierre jatkuu. Olen vain sellainen haaveksija, että jään katselemaan jotakin löytämääni ja unohdan mitä olen tekemässä. Täytyy ottaa radikaalimpi ote ja aloittaa vaatekomerosta ja taloustavaroista. Siis sata kappaletta pois. Tsemppiä meille molemmille.

Piu kirjoitti...

Kiva! Yhdessä se onnistuu! Vaatekomero ja lehtihylly mullakin on perattuna, astiakaappi voisi olla seuraava kohde.

Varma kirjoitti...

Haasteeseen on jo tartuttu! Kasa lehtiä ja kaksi jätesäkkiä "sekalaisia" roskia ja tavaroita on jo koottu.

Piu kirjoitti...

Vautsi vau! Ei muuta ko säkit ulos talosta ja pointsit on kotona.
Tämähän alkaa hyvin.

tiuku kirjoitti...

Kolme isoa muovipussillista vein tänään tavaraa Lähetyksen kirpputorille. On sopivan kantomatkan päässä. Helpotti, kun on poissa silmistä, vaikka kaapissahan nuo lähtevät olivat olleet. Pikkuisen teki kipeää, vaikka tarpeettomaksi tiesi tavarat :).

Piu kirjoitti...

Niin sitä pitää. Laskitko, montako tavaraa sulla on koossa? Pidä kirjaa, huomaat että sata on pieni määrä.

jerikonruusu kirjoitti...

Tähän on tartuttava. Tosin olen jo tätä puhdistusta tehnyt vähän aikaa sitten, kun viikon pitelin kirpparipöytää. Samalla tyhjeni jätesäiliöön aika paljon, varmaan useampi sata. Nyt onkin haasteellisempaa, mutta varmaan löytyy vieläkin, ettei tarvi naapurin Annelilta lähteä hakemaan ;)

Piu kirjoitti...

Hehee, hauska ajatus. Naapuri voisi olla tyytyväinen tai sitten ei:) Tule mukaan vaan, sata tavaraa ei oikeastaan ole kovin paljon, mutta vähän työtä niistä eroon pääseminen vaatii.

vilukissi kirjoitti...

Vein tässä hehkulamppuja (kun sainkin kirkkaita tilalle sitä mun lamppuprojektiani varten) ison pussillisen roskiin? Ne varmaan lasketaan vain 1:ksi kappaleeksi? Hitsit, mä en ole muistanut merkata kaikkea hävitettyä ylös. tänään kirjoitan

(höh...ostin 2 uutta hattutukkia...puupäätä...myin tok i yhden helmitaulun, hävitystä skein)

Piu kirjoitti...

Jaha, hehkulamput on kaatistavaraa. Se onkin ainut harmittava asia niissä, että niitä ei voi hyödyntää. Paitti siis jotkut kuulemma...
Vai puupäitä ostit? Kenkälestejä mullakin on, muttei yhtään puupäätä. Yksi styroksinen tuolla vintillä kummittelee, muttei siitä ole edes hatuntekoon. Peruukin kaveri:)