tiistai 12. lokakuuta 2010

seis, seis!

Meillä sataa lunta. Taas toimitetaan tavaraa, jota ei ole tilattu.

Siis kyllähän viime talvi oli ihana, juuri sellainen kuin talven pitää ollakin, mutta ei se vielä saa alkaa! Mulla on vielä syksy kesken. Ja kun tuuleekin niin pirusti.

Onneksi vietiin Takkupään Motoguzzi eilen talvisäilöön. Onneksi mulla on puita korit täynnä. Onneksi voin istua sisällä ja naputella koneella ja takana hohkaa kakluuni.

Sunnuntaina heräsin migreeniin ja tuntui ettei se anna periksi ollenkaan. Sentään tokenin sen verran, että pääsin Taavin synttäreille. Se olikin ainoa aktiviteetti viikonlopun aikana. Nukkiskurssia lukuun ottamatta.
Olin kuitenkin onnekas, sillä näin viikolopun aikana koko perikuntani, mikä on aika harvinaista. Kaksi kävi lauantaina täällä ja kaikki kolme olivat mainituilla synttäreillä.

Olen ihan taatusti hankala anoppi. En voi sille mitään, että vaikka olen päättänyt olla kommentoimatta nuorten elämää, tulen silti tehneeksi niin. Kahden erilaisen taustan yhteensovittamisessa on ihan tarpeeksi tekemistä ilman että anoppi vielä puuttuu asiaan. Pahus että harmittaa. Toivottavasti miniä antaa sanomisteni mennä sinne mihin ne kuuluvatkin.

Pikkumies on iloinen ja reipas. On juuri oppimassa kävelemään ja ehtii joka paikkaan. Ja koska on pitkä poika kuten isänsä, myös ylettyy joka paikkaan. Eipä käy vanhempia kateeksi.

Bongasin kirjaston uutuushyllystä Kathrin Passigin ja Sascha Lobon kirjan Elämä järjestykseen ilman rahtuakaan itsekuria. Suosittelen. Laitan tähän otteen kirjasta, ihan alusta:
"Todellinen luomiskertomus

Alussa Jumala ei luonut yhtikäs mitään. 'Ehtii sitä huomennakin', hän sanoi ja siveli tyytyväisenä partaansa.

Toisena päivänä Jumala sanoi: 'Onhan tässä vielä viisi päivää aikaa' ja lysähti takaisin tyynykasaansa.

Kolmantena päivänä Jumala aikoi jo ryhtyä erottamaan valkeutta pimeydestä, mutta tuskin hän oli ehtinyt keittää vielä aamukahviakaan, kun päivä oli jo hurahtanut ohi.

Neljäntenä päivänä Jumala harkitsi vakavissaan, että antaisi koko rasittavan luomistyön jonkun toisen tehtäväksi. Mutta ketään toista ei vielä ollut.

Viidentenä päivänä Jumalalla oli muuta paljon kiireellisempää hommaa.

Kuudentena päivänä Jumala mietti, pystyisikö vielä jotenkin luistamaan tehtävästä. Hän ei keksinyt kuitenkaan pakokeinoa. Olihan hän sentään kaikkivaltias, ja siksi useimmat selitykset kuulostivat hieman epäuskottavilta.

Sunnuntaina viittä vaille kaksitoista Jumala väsäsi kiireesti jotakin: vettä, maata, päivän, yön, eläimet ja muuta sälää. Sitten hän tarkasteli työnsä tulosta ja näki, että se oli hutaisemalla kyhätty. 'Mutta aikaa meni vain viisi minuuttia', hän sanoi. 'Ei lainkaan hullumpaa!'."

Olen lukenut kirjan lähes kokonaan, ja mulle on selvinnyt, että kärsin keskivaikeasta prokrastinaatiosta. Ei ihme, jos välillä on vaikeaa. Mutta lohdullista ajatella, että Yläkerran ukolla voisi olla samoja oireita.

Nyt on kuitenkin selätettävä vaivansa ja käytävä töihin. Edessä on pitkä päivä.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Olipas hauska juttu! Kiiruhut on ne Yläkerran Ukollakin. Älä välitä siitä,e ttä tulit sanoneeksi jotain, mulle kävi samoin, otin osaa talvirenkaiden vaihtamattomuuteen...mutta mihkäs sitä äitinä olemisen laittaisi, ellei neuvomiseen. Täällä tuli eilen rakeita ja samalla paistoi kylmä aurinko. Nyt on kuivaa ja vilpoista. Jotakin se luonto odottaa, just sitä tilaamatonta lunta. Sitä ei saa edes palautettuakaan.

Piu kirjoitti...

Eipä siitä pääse, neuvomisesta. Harmittaa silti, en itsekään tykännyt kun äiti puuttui mun asioihini. Anoppi ei sitä tehnytkään.
Aurinkoista ja kylmää on täälläkin. Pitää käydä katsomassa, oisko suppilovahveroita. Siinä näpit jäätyy, mutta tiskatessa ne taas sulaa.

tiuku kirjoitti...

Vaikuttaa houkuttelevalta kirjalta, joka täytyy lukea. Leppoisa vauhti maailman luomisessa. Säätila vaihtelee ihan laidasta laitaan. Pohjoistuuli tuntuu kurjimmalta seuralaiselta. Ihana kakluunin lämpö!

Piu kirjoitti...

Tähän aikaan vuodesta kakluunit on parhaimmillaan. Kosteus häipyy ja tunnelma on lämmin.
Suosittelen ko. kirjaa. Loppupuolella on kappale: Kaikki mitä pitää tietää ajanhallinnasta.
Sivu on tyhjä... :)