keskiviikko 13. lokakuuta 2010

tulkaahan mukaan!

Posti toi tänään Erä-lehden näytenumeron. !!
Siinä on ruokaohjeita, kalasta. Sen verran vilkaisin.

Postilaatikossa oli myös Tuuma-lehti, josta tulin hyvin iloiseksi. Rakennusperinteen Ystävien julkaisu sisältää tällaiselle museaalis-ekologiselle henkilölle aina jotain mielenkiintoista luettavaa. Ja hengenvahvistusta, kun meinaa usko loppua vuotavan katon ja muiden hauskuuksien kanssa.

Mulla olisi vauhti päällä, mutta ajasta on pulaa. Inflaatio on vissiin syönyt mun tunnistani vartin, kun en millään kerkiä kaikkeen mihin haluaisin. Perkule, olo on niinkuin tuolla eilisen postauksen Luojalla, joka juuri aikoi, mutta kahvinjuonnin jälkeen olikin jo iltapäivä.

Mutta siitä huolimatta törmäsin taas nerokkaaseen haasteeseen. Tosin toiset ovat toteuttaneet sen syyskuussa, mutta viis siitä, hyvää systeemiä pitää testata: hankkiudutaan eroon sadasta tavarasta kuukauden sisällä. Ne voi myydä, lahjoittaa tai laittaa roskiin. Yhdeksi tavaraksi lasketaan iso määrä esim. vaatteita, lehtiä yms. Ei siis voi viedä kolmen kuukauden jätepapereita laatikkoon ja kuitata sillä koko haaste.

Tässä pitää olla tarkkana. Hävitettävät tavarat on todella vietävä pois. Ei riitä, että porstuassa on kasa roinaa, joka odottaa poisviemistä. Tästäkin on kokemusta...

Ylimääräisessä tavarassa on myös rahaa kiinni. Osa varmasti kelpaa myytäväksi. Rahalla voi sitten vaikka ostaa uutta tavaraa... En ole koskaan yrittänyt myydä mitään esim. Huuto-netissä, mutta jos oikein toimeudun, saatan kokeilla sitäkin. Kirpputoripöytä on liian vaivalloinen tapa, sitä olen joskus kokeillut.

Varma eilen epäili, ettei pysty luopumaan sadasta tavarasta. Mutta ei auta, haastan sut kuitenkin :)
Haastan myös siskon, jolla on kohta muutto edessä. Tämä on hyvää harjoitusta! Muutkin saavat mielihyvin osallistua.

Mutta nyt tiskaan ennenkuin vesi taas jäähtyy. Sitten (työrupeaman jälkeen) aloitan uuden elämän :D

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Jestas...pakkohan ny ton oikein miettiä ja lähteä mukaan!!!!

Piu kirjoitti...

Hiano! Tul vaa. Etei sul vaa tul viarotusoirei..? Sull on usse niin hianoi löyröi, et niist en määkän pystyis luapuma.
Mut sata tavara ei ol paljo. 3-4 tavara päiväs.