maanantai 21. joulukuuta 2009

uusia naapureita

Touhukas aamu tänään. Työtöitä, kotitöitä ja taas työtöitä. Kivaa.

Pakkanen taas kiristyi kun taivas kirkastui yöllä. Pikkuisen ehti sataa lunta eilisen päivän ja illan aikana.

Teimme Takkupään kanssa eilen joulua. Vielä on paljon tekemättäkin, mutta nyt ollaan jo niin pitkällä, että ellei loppuja jaksa, niin jouluista on kuitenkin.

Koirat saivat uuden, lämpimän yhteispedin. Siinä nukutaan toistaiseksi vuorotellen. Elättelen toivoa että jonain päivänä pikkukoirani makoilevat pedillään sievästi kylki kyljessä. Saas nähdä.

Jääkappi ja pakastin on sulatettu, sädekehäni loistaa kirkkaana. Kunhan kaapit vähän jäähtyvät niin laitan tavarat takaisin. Niiden osuus lämmönlähteenä ei ole aivan vähäinen.

Joulunlaittamiseen kuului tänä vuonna myös jouluvalot. Koska kynttelikköjä on vuosien varrella siunaantunut monta ja kaikki toimivat, laitoimme lorvikamariinkin jouluvalot. Nyt tuntuu kuin olisi saanut uudet naapurit, kun ikkunasta näkyy valot toisessa rakennuksessa. Tosin siellä ei taida ajastin olla terve, kun vieläkin palaa valot vaikka toisin piti.

Huomasin saaneeni toisenkin naapurin. Tällä ei ole valoja, mutta vajan lattialle oli kuoputettu runsaasti hiekkaa viereisen puorin kivijalsta. Sinne on muuttanut joku. Toivottavasti vajassa säilytettävä linnunruoka ei ole antanut väärää signaalia talonväen joulumielestä. Kräpsä viritetään, jos murtojälkiä löytyy, oli joulu eli ei.

Yritin eilen illalla päivittää tänne vähän kuvia, mutta se ei onnistunut. Tartun toimeen uudelleen tänään, jospa saisin joitakin otoksia nähtäville. Tämä ainainen jutustelu on vissiin melko tylsää.

Posti ei tuonut tänään kuin melukonekaupan mainoksen, ehkä sitten huomenna saapuu odottamani lähetys tai pari.

Vaihdan konetta ja laitan kuvia tulemaan.

Ei kommentteja: