maanantai 28. joulukuuta 2009

kuvia viimeinkin

Joulumyyjäisiin tehtiin saippuaa. Niiden tekeminen oli niin kivaa, että sitä jatketaan. Käsintehdyt saippuat kuuluvat siis seuran kannatustuotteisiin jatkossakin.

Jouluroomboxikin valmistui lopulta. Kuvaaminen onnistui satunnaisen auringonpilkahduksen ansiosta.
Tilasin itselleni joululahjaksi kivoja kirjoja, joiden antia piti heti kokeilla. Aika mehukkaan näköisiä, vai mitä?

Koirat saivat uuden pedin, jossa piti mahtua makoilemaan kaksi kerrallaan. Tässä kuitenkin Sohvi yksinään. Se lähtee kiltisti, kun Lilli haluaa oikaista itsensä patjalle. Vuorotellen siis.

Ulkona ripeksii vettä. Ei tee mieli pihalle, mutta onneksi ei ole tarvettakaan. Toivottavasti piha ei muutu kokonaan jäiseksi. Lunta on niin paljon, että sitä varmaan jää jäljelle vesisateesta huolimatta.

Joulu aiheuttaa hankaluuksia. Kaikki on hyvin niin kauan kun se on vielä edessä. Eikä ongelmia ole vielä jälkeenpäinkään, jos on seuraa, mutta yksin joulukoristeiden keskellä ei keksi mitään tekemistä. Onnistuin haalimaan kirjastosta tylsiä kirjoja, enkä osaa oikein levittää nukkisteluakaan tuvan joulupöydälle. Telkkarista tulee mitä sattuu, ei auta vaikka on ihka uusi aparaatti jota katsoa. Ohjelmisto on sama vanha ja tylsä.

Repäisen kerralla ja keitän päiväkahvit. Vielä on pari joulutorttua tuhoamatta. Siitä riittää ahkeroimista ainakin puoleksi tunniksi.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Tulin heti kyläilemään! Onko sulla saippuasta kuvia? Olen kato melkoinen saippuafriikki!! Laitoitko appelsiinin siivuja saippuaan, siis kuivatettuna? Vaiko kransiin? Vai mitä teit...????? Mikä kirja sulla on??

Piu kirjoitti...

Tervetulo! Saipoit tehti kolmelaissi: Omenaist viherkäist, ruususaipot ja kaffesaipot. Kaffesaipot on kuvis muateis, färi jäi hiuka vaaliaks ja kaffenporo painusiva muatin pohjall, nii et niis o porone pinta, mut muuto tul hianoi. Kulttuurseura sivull o paremppi kuvi, siit sivupalkist löyty linkk.

Kirjas opeteta tekemä ruakki nukkekoti-koos, sen tähre siin appelsiinitte kuvas o se tulitikk. Et vissi huamannu? Ne appelsiini ova pikkurillin kynnen kokkossi :)

Saipon tekemine on torestakki nii mukava, et mul o nykki yks massankappal lorvikamaris orottamas. Meinasin kokeill laventelisaipon tekemist siskol syntympäevälahjaks. Uskaltaisik laitta kokonaissi laventelinkukostuksi?

vilukissi kirjoitti...

Ai joo, niin olikin tulikittku, olin vain niin täpinöis, etten havaannu. Ihana nimi lorvikamari...otan saman sanan käyttöön omasta työhuoneestani! En ole koskaan itse tehnyt saippuaa, mutta ei kait se laventelinkukkakaan siellä sisällä homehdu! Sopisi kyllä hyvin...näin kerran saippuan, glyseriinisaippuan, jossa sisällä oli kokonainen puinen pyykkipoika. Sekin oli aivan ihana. Tuollainen appelsiinin siivukin sopisi saippuaan! Mulla on nyt itselläni käytössä saippua, jossa on jyviä!! Kivasti tulee samalla kuivaharjaustakin!