torstai 24. syyskuuta 2020

nopeaa toimintaa

 Viime kesäkuun helteillä olohuoneen iso ikkuna oli poreella kun tulin töistä. Seuraavana päivänä samaan aikaan kuului heikkoa ritinää ja pieni helähdys. Totesin poreen laajenneen ja ulottuvan reunasta reunaan. Koko klasi halki siis.


Ilmoitin oitis asiasta isännöitsijälle, sillä ikkunat vaihdettiin taloyhtiössä juuri pari vuotta sitten.

Heinäkuussa sain ikkunanvalmistajalta tekstiviestin, että reklamaationi on vastaanotettu.

Maanantaina taloyhtiön hallituksen kokouksessa tulin maininneeksi, että ikkuna on vielä vaihtamatta. Isännöitsijä lähetti saman tien kyselyn ikkunantoimittajalle ja tiistaiaamuna soitti mies ja kertoi heidän olevan tulossa parinkymmenen minuutin päästä ikkuna mukanaan.


No, meilläpäin on hieman lyhyemmät minuutit, mutta todentotta kaksi miestä koputteli iltapäivällä ovelle. Sanoivat koiralle päivää, minulle ei juuri mitään mutta vaihtoivat ikkunan. 

Ilmatieteenlaitoksella ei liene velvollisuutta olla oikeassa säiden suhteen. Muuten tekisin jo rikosilmoituksen, sillä koko kesänä ei tänne ole ilmaantunut yhtäkään luvattua ukonilmaa. Tämän aamun ennusteessa oli luvassa ukkosta koko päiväksi. Varustauduin kirjoilla, suklaalla ja villasukilla, jotta nautinto olisi maksimaalinen, mutta kikankakat: ei edes kolissut.

Pilvianimaatiosta näkyi, että ukkonen on mennyt etelän puolelta ohi. 

Hemmetti sentään.1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Äh, nuo ikkunan rikkoutumiset on ärsyttäviä. Meilläkin kävi niin viime keväänä täällä Lahdessa kun lämpötiloissa oli niin isoja eroja yöllä ja päivällä. Onneksi isännöitsijä otti teillä asian hyvin hoitaakseen, vaikka ikkunantoimittaja olikin vähän hitaanpuoleinen.