tiistai 29. syyskuuta 2020

kalle armas

 Nivelrikko aiheuttaa kantajalleen monenlaista vaivaa ja vastusta. Kipujen lisäksi ja niiden seurauksena nukkuminen on hankalaa. Ei oikein löydy sopivaa asentoa jossa voisi rentoutua.

Tiedän mistä puhun, sillä olen sairastanut nivelrikkoa 25 vuotta. Aluksi oli vain lievää rajoitusta liikeradoissa, mutta aika pian vaiva eteni liikuntaa rajoittavaksi.

Yöunien menetys huononsi tilannetta aina ratkasevasti. Koska en halunnut turvautua lääkkeisiin enempää kuin välttämätöntä, piti keksiä muita keinoja.

Yksi parhaimmaksi osoittautunut on Kalle Armas. Hänen avullaan olen saanut nukutuksi sekä ennen että jälkeen tekonivelleikkauksen. Hän on yhä edelleen mukava vuodetoveri, vaikka nyt jo pärjäisin ilmankin.

Kalle Armas on puolitoistametrinen, tukeva ja lämmin tyyny.


Sen avulla saan nukkumisasentoni sellaiseksi, että voin rentoutua myös kyljelläni.

Kaiken lisäksi huomasin, että se on mukava myös selän takana, kun ei ole puolisoa, joka siellä lämmittäisi. Ja mikä parasta, Kalle ei kuorsaa.

Kalle sopii myös kaveriksi yin-joogaharjoituksiin, vaikka onkin hieman pitkä sellaiseen. Kertakaikkiaan mainio kaveri :)

Iloinen uutinen on se, että Yle Areenassa voi kuunnella Volter Kilven teoksen Alastalon salissa äänikirjana. Viime kesän kirjallisuustapahtuma Kustavissa peruutettiin koronan vuoksi. Toivottavasti se voidaan taas tulevana kesänä toteuttaa.


2 kommenttia:

Mentaalimatkaaja kirjoitti...

Sinulla onkin ihana poikaystävä, kun ei kuorsaa eikä valita!

Piu kirjoitti...

Täytyy myöntää, että olen hyvin tyytyväinen :)