perjantai 15. huhtikuuta 2011

miinotettu trekool

Kevät eristy oikke aika vauhril. Lumet o sulan trekoolist melkken kokonas, ens viikol mene vissi jo nua kasatki.

Lume alt paljastun näkymä on kauhi. Yäköttävä. Siit kirjoteta lehrissäki.

Tartte vakavast harkit, et ruppenk kokkoma koirankakoi pihaltan joka päivä talvellakki. Ei tarttis otta keväste lappio avuks siivomisse niin ko nyy.

Ei see koirate vika ol. Heil o lyhkäse konti, heijän täyty kykkyt sihe mihen pääsevä, eli polul. Ko tänä talvenaki lunt tul viikottaisi uut, ni ne kasat hautautusiva sin eikä haitannu munka kulkemistan. Mut nyy ei voi askelt otta ellei tarkkan kato, mihe jalkas laitta. Ymmärrän kaupunklaissi, ei ol kiva tommoset kakkamäärät.

No, ei tämä asi oikkiastas ol mul mikkä onkelma. See kuulu meijä elämä ja tot kaike korjan koiraten kakat ko kerra hualehrin omistaniki. Kaik kompostoira ja anneta sit ruusupenssail. Siin o sit koirankakka hyväntuaksuses muaros:)

Mut on mul jälles muarostunnu onkelmaki: munat. Taikk oikkiastas niitten keittämine.

Syän näättäk aika pali muni, keitettyn. Keitän kerrallas kattilallise muni, mikä ei ol niin iso määr ko luulis. Neli muna, kastrulli ei mahru enemppä. Teen niinko kaik muukki ko muni keittä, laitan munat kattila, vett pääl ja hellal. Jos puuhellas on tuli ni sihe, muuto sähkölevyl. Tähä ast mene ain hyvi, mut sit tule se onkelma: en ikän muist katto kello. Lisseks menen ussen tekemä jottalai muut, hakema puit, lukema sähköposti taik petama sänkky. Sit unhotu sil reissul touhuma mitä millonki ja vast ko vahinkos tullen jälles tuppa, huama, et munakattil kiahu. Eikä mittän käsityst, kui kaua see on kiahun.

Munasyämine o meil nykysi jännitysnäytelmä.

7 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Haa, sullaki käy munie keitos sit samal taval ku mullaki! Joskus o löyssii, joskus just sopivii ja joskus melkose kuivii - mut ain o syäryks tullu kummiski. :)

jerikonruusu kirjoitti...

Munakellosta ei taida olla apua. Sen ääni ei kuulu liiteriin asti. Hei, paitsi munakello esiliinan tai hamosen taskuun!

Piu kirjoitti...

Minz: juu,ain tule syäryks ja hyvi ova, mut hankala ko ei voi tikullaka kokeill, et onk kypsi:)
Jerikonruusu: En omista munakelloa. Oisko niitä semmoisia ranne- tai kaulamalleja..?

jerikonruusu kirjoitti...

Nyt kipinkapin hommaamaan. Olen pelastanut monta kakkua palamasta kun munakello muistuttaa. Mutta tuo kaulamalli kuulostaa loistavalta ajatukselta.

Unknown kirjoitti...

Ei tos mitää munakelloo tartteta. Opettele laittaa kännys hälyyttään.
Sillee mä teen aina, ku on joku muistettava asia koht tai myöhemmi. Lääkkeitkää en muistas ottaa, ellei puhelin hälyttäs. Sehä sulkii kulkee aina völjys.

vilukissi kirjoitti...

Sama tääläki...on kuule nii koviksi keitettyjä munia, nottei keltuaanen missään tapaukses virtaa leivätlä pois. Mutta syödyksi ne kaikki on aina tullu!Tykkään kans kananmunista (piti oikeen lisätä tua sana kanan...) ja kolesterooli mullon priima!

Piu kirjoitti...

Jerikonruusu: Tarvii vissiin hankkiutua semmoisen omistajaksi. Jonkinlainen taskumalli pitäis löytyä.
Partapappa: oikein arvasit, mulla on ainakin yksi puhelin fölissä kaiken aikaa. On vaan liian vaivalloista hälytyksen laittaminen...
Vilukissi: eikö se olekin jo vanhaa tietoa, että kananmuna nostaa kolesteroolia? Vetelä keltuainen on kylmänä ei-niin-hyvä, mutta syödyksi sekin vaan tulee. Vetelä valkuainen alkaa jo tökkiä, mutta sitäkin välillä kuoresta löytyy.