keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Aamukampa harvenee

Alkaa olla piikit vähissä.
On muutenkin hieman sekava olo. Sorvaamo on hiljainen kuin ennen heinäkuussa, vaikka ollaan vasta toukokuun puolivälissä. Ei natsaa ilmat, ei. Tai hiljainen normaalista poiketen, sillä kaikenlaista paukuttelua ja rälläkän ulvontaa kyllä kuuluu. Samoin vakiporukan sijasta täällä liikkuu ihkaoutoa väkeä haalareissaan.

Kotona odottaa miljoona hommaa. En vain jaksa iltaisin paneutua kovinkaan moneen. Eilen laitoin niitä viimeisiä puuttuvia levynkappaleita lorvikamarin seiniin, jotta pääsisin maalaamaan. Levynjäännöksillä lämmitin vettä, kiukaan alle en viitsinyt tulta virittää.

Olen lykännyt työpöydän tyhjentämistä. Kaappeihinkaan en ole vielä katsonut. No, pois heittäminen ei vie aikaa, ehtiihän tässä. Mitä vähemmän tutkailee vanhoja papereitaan, sitä nopeammin ja helpommin homma sujuu. Huomenna ja perjantaina on vielä luvassa kokoustamistakin. Huomisesta pitää tehdä jopa pöytäkirja ei kenenkään luettavaksi. Jihaa.

Jos nyt jotain hyvää haluaa tästä jutusta löytää, niin ehkä sitten se, että lounasravintola on kesällä kuukauden remontissa ja sulki. Ei tietysti kivaa niiden kannalta, jotka täällä ahertavat koko kesän, mutta meitä pakkolomalaisia se ei haittaa. Ollaan omissa sapuskoissa joka tapauksessa.

Kaikenlaista suhtautumista tulee vastaan. Kiukuttavinta on joidenkin jeesustelu, hiukan omahyväinen ja pelokas voivottelu tyyliin "voi kun kamalaa, onneksi ei meillä vaan, eihän.." Hämmästyttävin oli tokaisu "olisko pitänyt tehdä työt paremmin?", joka tuli kyllä asiaa täysin tuntemattoman suusta. Henkilön, joka ei selvästikään ole itse ollut vastaavassa tilanteessa eikä ole juuri asiaa edes ajatellut. Onnellisia ovat moiset.

Johtaja rupesi myös hauskaksi ja laski mielestään leikkiä "sitten Piullakin on koko kesä aikaa käännellä kiviä". Mulkaisin tyypin hiljaiseksi ja sanoin, ettei multa tosiaankaan tekeminen lopu, mutta tienestit kyllä. Olen yliherkkä leikinlaskulle nyt. On iso ero sillä, veistelenkö minä asiasta vitsejä vai vinoileeko se, joka on lapun käteen antanut. Kerpules.

No niin, jos nyt vaikka lykkäisin äärimmäisenä vasemmalla olevan pinon roskikseen. Jostainhan on aloitettava.
Älkää luulko että se sentään ihan kevyesti liikahtaisi.

Ei kommentteja: