tiistai 24. marraskuuta 2020

tavaratuska juuri joulun alla

 Muutto paljasti taas, kuinka paljon epämääräistä tavaraa ajelehtii nurkissa. Tai pöydillä ja laatikoissa.

Koska tilaa on vähemmän, tuntuu ahtaalta. Kaappitilat on huonosti suunniteltu ja niissä on runsaasti hukkatilaa: kymmenen senttiä syviä lankakoreja kolmenkymmenen sentin välein. 

Joudun siis hankkimaan pari laatikostoa, joihin saan sijoitettua mm. alusvaatteet ja toiseen maalaustarvikkeita.


Suurin vaiva on sijoittaa kaikenlainen pikkusälä, joka on kuitenkin tarpeellista. Tai ainakin sellaista, jota saattaa joskus tarvita, kuten tulitikut tai paristot. Täällä ei ole yhtään sopivaa laatikkoa johon voisin tyrkätä tuollaiset tavarat.

Kirpputorikaan ei tuo pelastusta, siellä ei kierrä mikään. Käyn vielä tänään maksamassa toisen viikon, mutta sitten ne tavarat menevät kaatikselle tai lajittelukeskukseen, mihin nyt tavaroita voi hävittää. 

Entisen keittiön pöydän ja tuolit vien kierrätyskeskukseen ja samaan paikkaan tarjoan kaikki ylimääräiset johdot, vanhan tietokoneeni ja jonkin radiontapaisen, joka on ilmaantunut ties mistä. 

Eli kun tässä nyt on joulu tulossa, niin pahus sentään, jos ostan kenellekään mitään. Enkä totisesti toivo myöskään saavani mitään. Vaikka pidänkin lahjoista ja ne ehdottomasti kuuluvat jouluun, niin nyt on harkittava todella tarkkaan lahjomisia.

Parasta olisi, jos lahjukset olisi käytetty loppiaiseen mennessä eikä mitään säilytettävää jäisi. Tai ne olisivat käytössä joka päivä ja sitten helposti kierrätettäviä tai vaikka helposti maatuvia.

Tämä aika on viemässä ilon vähän kaikesta juuri siksi, että aina tulee huono omatunto ja ympäristöahdistus. Pitäisi opetella uusia tapoja ilahduttaa läheisiä (ja osata myös ilahtua itse), uusia tapoja harrastaa (miten sujuu neulominen tai akvarellimaalaus virtuaalisesti?) jotta voisi hyvällä omallatunnolla elellä jättämättä lapsenlapsilleen perinnöksi enää lisää ongelmia.

Nyt taitaa olla parasta lähteä ulkoilemaan. Se on toistaiseksi vielä hyväksyttävä harrastus.1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Kivoja ajatuksia!