torstai 18. lokakuuta 2012

hukas

Tulipas piretty pitkänpualeine tauko. Mut tääl olla, eikä mikkä ol muuttun.

Sattei riittä ain vaa. Näyttä taas silt, et yläkerras suunnitella järven palauttamist toho meijä ja naapurkylä välihi. Siin o joskus aikkate alus ollu merelahti, mut ko maa o noussu ni meri on tual parinkymmene kilomeetrin pääs. Nyy ko koko ajan sata, ni vanh merenpohja ruppe vettymä ja pellol on koht järvi.
Keväste täyty ruvet värkkämä laituri trekoolinperäl ja kattelema josta soutupaatti.

Meil elellä juur niinko ennenki syksysi. Olen korjannu suvitavari pois sattest ja yrittän tyhjennellä vesitynnörei nurkalt, huanol menestyksel kylläki. Ain ko saan tynnyri hiuka vajaammaks et voisin sen kaatta ja viär pois, ruppe tulema vett ja tynnyr täytty taas.
Toisaltas tynnyris on täl haava puhtamppa vett ko kaivos, ko sin o menny pintavett ja vesi o iha ruskia.

Mee olen koirien kans käyny ahkeraste siänestämäs ja muutonki metäs kävelemäs. Jossa välis ol piän yäpakane mikä vei enimmät hirvkärpäse.
Katti tiätty tule kans. Heh, se ei vissi ol iha varma, onk hän kissa vai koira. Taik ainaki se tahto oll ja tehrä niinko koirakki. See kulke hänt pystös meijän peräs, kiippe välil puuhu ja kara sinn tänn. Jote sitä näy, ni ei tartt kon kyssy, et Misäst katt o? Koht kuulu josta piän naukasu ja katt tule taas karaten peräs.
Koirat tiätty rynnistävä eres takas niinko hullut. Siänestämisest ei tahro tull mittä, ko heijän täyty tull heti nuuskuttama, mitä mää olen löytän ko kykin jossan sammalikos suppilovahveroi kokkomas. Ja Lilli välist oikke istu sihen keskel siäni, pitämä mul seura. Onneks niit on pali eikä meil tul mittän kränä, et misä istuta.

Eiläehtost olin oikke Helssinkis. Käytti musiikktalos konsertis ja voi, ko ol hiano! Tunnus erinomase hianolt pistä vaihteks säällise roiti ylles, tukk kikkaral ja korkkarit jalkka. Bussilasti meit mummassi ol liikkel, joku paapa ol öksyn joukko ;) Ja se musiikki! Oi, ko ol kaunist. Ol kertakaikkise hiano istu iha rauhas ja kuulustel  sitä. Pääs vilas uskomattomi färei, niinko ain konsertis. Ei lainkan karuttanu, etten päässy maalauskurssil..
Mut on see pitk matk täält varsinaisest Suamest lähti kulttuurin pari ton itäisel äärel. Mee lähretti kirkonkyläst hiuka vaill kolme ehtopäiväl ja olttin takas varti yli pualen yän. Kello oli pual kaks ko kömpisin sänkky, ko koton orot nälkäse eluka ja ittelläniki ol hiuka vatt tyhi.

Aamuste meinasin, et pesen sukkahousun koht, et saan ne huame jälles jalkka.
Mut niit ei ol missä.
Olen ny haken miälestän kaik paika, mihe voisin ajatell ett olissin ne yäll laittan. Ja semmosistaki paikoist, mihe en vois kuvitellakka laittavani sukkahousui. Ja roskiksest.
Ruppen epälemä, mahrok mul sukkahousui ollakka eilä? Mut en ainaka paljankonte ollu, kosk ei tullu missä vaihes kylm. (ja ei, en ottan väliajal konjakki, et olis menny muisti..)
Mää tiärän kyl, misä mun sukkan ova. Nee ova hukas. Ja pysyväkki siäl, joten keksi, mist ne löyrän.

Onneks ne ei ol mun ainuvat sukkikset.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kissa on ne sukkahousut piilottannu. Jonki alle tai kakkalootaasa.

Peräs täälki kissat kävelee, ku mettäreissulle mennää. Kaikki kolme. Oisko sille katille jäänny sit tääl kävelyt mielee, ku noin nätisti sielkii käppäilee.

Piu kirjoitti...

Ei oo kissanvessas, oon kattonu :) Eikä katti oo niitä vissiin syönykkään, ko juur pisteli kupillisen ruokaa.
Jospa ne on aineellistunu johonki toiseen ulottuvuuteen. Taikka ei, hukas ne vaan on...

Unknown kirjoitti...

Mulla kans samallalailla häviää tavaraa, et ei se mitää outoo oo. ;D

Mimma kirjoitti...

Terveiset Kainuusta. Kerrompa oman housutarinan. Minä kun kerran löysin toisen hukkaamat kalsongit. Ostin kaupasta kauniin siniset fleesihousut ja kotona vetäsin ne hetimmiten jalkaan ja ne tuntu tosi kummallisilta. Ajattelin haksahtaneeni taas halpaan. Kuinka ollakkaan sieltä sisältä löyty jonkun muun kalsongit. Oli varmaan sovittanut ja vetäissyt sitten molemmat housut kerrallaan pois. Ensin ajattelin että tuli ostettua tupletit ja muuta hauskaa.
Olivat niin kuluneet haaruksista joten joutuivat heti poistettavaksi

vilukissi kirjoitti...

Katoitko lampusta? Josko ne jossain sellaises kiihkeäs tilanteessa olisi sinne...
Muakin harmittaa, ku Hesa on laitettu noin kauas, täältä menee sinne ajaa kait 6h, yhteen suuntaan ja siellä olis kivoja tarjontoja, kulttuurissa. Oisin halunnut käydä SusuPetalin taidenäyttelyss. J akoskaan en ole päässyt hyvään oopperaan tai balettiin...edes kerran elämässä näkis nekin. Mä kans keräsin ulkoa tavaroita. Mietin sitä,e ttä näin me teemme ensin kesää , sitten syksyä, sitten talvea...aina valmiina sopeutumaan uuteen aikaan. Nyt en haluaisi sopeutua tulevaan talveen ollenkaan.

Piu kirjoitti...

Mimma: huaah, voi hyvänen aika! Luulis huomaavan jos kalsongit jää kauppaan. Täytyykin jatkossa olla tarkkana, sekä sovittaessa että ostaessa...
Vilukissi: Jos olis ollu joku kiihkeä tilanne, niin toki en olis niin huolissani. Mut ko tulin yksin kotia :( Joo, kyllä 6 h on liian pitkä matka yhteen suuntaan, sun pitäis lähtiä oikeen kulttuurimatkalle siältä ja olla yätä. Mä oon menos kk:n päästä Tallinnaan semmoselle reissulle. Jos saan koirille hoitajan.
Se on totta, että koko ajan tulee uus vuodenaika. Joskus miettii, haittaisko se että jouluvalot roikkuis pihapuussa ympäri vuoden.. kohta niitä taas tarvitaan.