maanantai 24. syyskuuta 2012

touhus

Olipas mukava viikonloppu. Vaik saro.
Taik ei koko viikoloppu satan, eilä vaa, mut sitä tuliki sit senki erest.
Sain tehryks ja toimeks kaikkilai, semmostaki, mitä en ollu suunnitellu. Piänt puuha piänel tehol. Oli oikke touhuhattu pääs koko pyhäseuru aja.
Lauantan paisto aurinko suurimma osan päivä ja sain siivottu piha aika hyväks. Jotta risunkokkomist ja pilkkomist viäl jäi tehtäväks, ja suurimppi nokkoskasvustoi täyty jolla aikka harventta, mut muuto syys-asiat o hyväl mallil.
Eilä sit saro ihan koko päivän. Joka paik ol vetel ja vett tipus puitte oksist jote sitä tullu taivalt.
Naapur pyys näyttämä leiviuunin lämmityst ja ko see oli saattu palama, ni ruvetti ihmettelemä häne tupla-akkunias, ko ei menny paikalles. Sovitetti ja ihmeteltti. JOku ol jo ennenki niiten kans tapellu, ko muutama klasi ol porel.
Siin ol muuto esimerkk kui voira sopimattomal ja ossamattomal maalamisel melkken pilata akkunat. Niist roikus lateks-riakalei suurin roippein eikä ehjä maalipintta ollu juur missä. Laitan teil peljätykseks kuvi ko saan ne tost puhelimest ulos...
Ei niil akkunil nyy muut voinu ko laitta paikalles ja tiivistä liimapaperil. Mut ennenko kaik saatti sopima karmeihis ni meil ol vähti!
Jourusin lopultas hakema höylän ja höylämä akkunansyrjäst siivun pois. Toisist riitti, ko höölätti vanh paks maalkerros tiähes, mut yhrest akkunparis piti otta oikke puutaki ja silti see jämäht kii ennenko ol paikallas nii et jää ihemteltäväks, saarank se keväste irti.
Ja jote olis ollu iha kelppo, ni toisiks viimäne akkun putos omi aikojas lattial ja alamaine ruutu men kappaliks. See ol kyl jo valmiks rikk, mut olis se ny menny viäl tämän talve.
Meil men koko syksyne päivä kahrel naisel niitte akkunitten kans, nii et ehtoerle kerkesin juur syämä hiuka soppa ennenko piti lähti kulttuurseura kokoukse. Naapur lupas lämmittä sill aikka saunan ja niin käve, et sit ko tulin kotti ni saunotti viäl yhres.
Huamatti, et onki kätevä jos sillon tällön lämmitetänki vaa yks sauna, eikä ain kumpaki omas. Säästy puita ja aikka ja muuttest mukavaki.
Meil o näättäk ruven olema semnen tapa, et puhella siin meijä välisel tiäl. Siit ei ol muut haitta ko et kummanka tyät ei eristy. On paremp ko kumpaki touhu päiväl omias ja sit ehtost saunas prohtata mailm järjestykse.

Kukkakaali o jo historia ja tein yhre hianon huamion: se kortisonikuuri o viäny mun nivelsäryt melkken kokonas. Ajatelkkast! Ole nukkun nii hyvi...

8 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kyllä naapuriapu ja -sopu on niin mukavaa. Tuollaiset yhteiset puuhat vain vahvistavat hyvää ystävyyttä ja mikäs sen mukavampaa kuin yhteinen saunominen.
Hienoa, että kortisooni auttaa sinulla myös särkyihin! Välillä kun pitää saada myös hyvää unta.

Piu kirjoitti...

Hei Sari! Naapuri on ihan uusi, joten vähän pitää satsata että tuntee olonsa tervetulleeksi. Ja juu, kerrankin positiivinen sivuvaikutus. Aivan taivaallista kun voi nukkua koko yön rauhassa.

Unknown kirjoitti...

Ompas mukavaa kuulla noin mukavii uutisii!

vilukissi kirjoitti...

Kuulostaapas mukavalta! Ja kukkakaalikin muistoissa. Se on muuten hyvä sopimus tuollainen, että töitä tehdään kun on työnteon aika eikä jäädä smalltalkkaamaan ja vasta sitten kun juttelujen aika, tehdään niin. On muuten hyvä, kun munkin on tullut kerätyksi noita vanhoja höyliä. Sä taas todistit, että niitä voidaan tarvita!!

Piu kirjoitti...

Partapappa: Eikö vaan!
Vilukissi: Semmoset vanhat puiset höylät on ihan mahdottoman kauniita, niitä mäkin aina himoitsen... mulla on metallinen Stanley, jonka yks tuttu kunnosti ja se toimii ko unelma. Ja juu, kukkakaali on kadonnut mutta kiharat jäi :)

Irene kirjoitti...

Mää jäi ny miättimä, mist päi maailma sää oles kotosi, ku toi su murre o nii tutu tuntus! Ekkai sää vaa oles täält Varsinais-Suomest, näilt Lounaismurtette alueelt?
Seeo oikke hyvä, ett sää oles saanu ittelles noi kiva naapuri.Siin sit kulu päivä hyvi, ko o kaveri, jonk kans jutella. (0=

Piu kirjoitti...

Haa, salapoliisi-Irene! Vakka-Suomesta hyvinkin, munapitäjästä.. varsinaisesta Suomesta. Täällä on hyvä elellä.

Irene kirjoitti...

He, hee......=9))) Kyllä Salon murre on hyvin lähellä munapitjän murretta. Joku tarkan tarkka ihminen löytää niissä olevat erot, mutta minä en, kun oon oppinu salon murteen kakkoskielenä. =9)))