maanantai 29. lokakuuta 2012

voitol

Olen sorvamol, ehjän ja terven.
Kaik men hyvi, missän ei joutun pysähtymä mäkke taikk jarruttama äkkiste. Läksin kotto jo pual seittemä ajois, ko ajattelin et liikenne olis vähäsemppä sillo. Ei se ollu, mut sujus tasasemmin ko tavallisest. Tais olla muitaki liikkel ilma nastarenkkai.
Vaali ova sit ohi. Sain kaikkias yhreksä äänt, mist kaunis kiitos äänestäjil. Tulos on panostukse nähre loistava. Valtuusto sil ei ol asia, mut lautakuntapaikk tule.
Eilä näytt huanolt mun kulkemisen. Ystävä tul appu ja käytti yhres äänestämäs ja kaupas. Sit syätti vaalipäivän kunniaks suklaakakku ja kaffet nii, et mun o viäläki vattan täyn. Onneks vaalit o vaa joka neljäs vuas.
Ehtost, ko lämmitin sauna, kävelin alatrekoolis. Ol melkken pimiä jo, mut ko o lunt maas, ni koko peltoaukia näys viäl hyvi. Vähäkoira ja katt kulkiva mun kannoillan. Kaks peura hyppel kaukemal pellol ilosen olosin, ei lainka kiirul ja pelo vallas. Yhtäkkin toine niist rupes ääntelemä, ihan ko meijän koirat. Sohvi haukuski vastan koht ja katt kurkott päätäs et näkis, mikä siäl ääntele.
En ol ikä enne tiänny, et peura piräis semmost äänt. Olen kyl ennenki kuullu pimeyrest semmost röhkimise ja haukkumise välilt oleva äänt, mut ole ajatellu et se o kettu. Taikk korppi, ko ne päästävä välist merkillissi ääni. Ei se peura Sohvi vastauksist perustan, ko kävel rauhas yli pellon ja katos metäreunan pimeytte. Muuto ol hiljast ja hämärä.
Myähemi ehtost, ko olin jo saunas, kuulus kiväärin pamahrus. Tais mennä toine niist tutuist peuroist. Niit ol aikasemmi syksyl viäl neli, mut kaks on karonnu jo enne. Saa katto tulek enä yhtäkä airan taakse...

Aamul töihintulles kuuntelin aamurario. Ei olis pitäny. Toimittaja veti taas pohjat ja nost mun kiukkukäyrä kysymäl vaaliasiantuntijalt et Mistä johtui ihmisten eriarvoisuus äänestysvilkkauden suhteen? ...?
Eriarvosuut äänestysvilkkaures? Toimittajal fiiras pääst. Jokasel o yks ään ja sen saa käyttä juur niinko tahto, ei siin ol mittä eriarvosuut. Juur päivasto.
Äänestysvilkkaus sit taas ol huan, huanomp ko neli vuat sit taik eruskuntavaaleis. Sihe on montaki syyt, muitaki mitä se vaaliasiantuntija luettel. Hiano miäs muute, ei yhtä nikotellu ko vastas järkeväste asian viärest, niinko kuuluki sillo, ko kysyjä puhu älyttömi. Nih.

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Peuran ääntely on kyllä tosi jännän kuuloista. Olen myös onnistunut sitä kuulemaan, kun olen miehen kanssa metsässä kävellyt.
Kyllä kohta taas taitaa pärjätä kesärenkailla, kun vettä pitäisi alkaa tulla taivaan täydeltä.

Unknown kirjoitti...

Onnittelut lautakuntapaikast. Toivottavasti pääset siihe lautakuntaa ku haluut. :)

Piu kirjoitti...

Sari: mulle tämä oli uutta, ei niinkään ääni vaan sen lähde :)
Timo: kiitos! Saapi nähdä, onnistaako.

vilukissi kirjoitti...

Onnea äänimäärästäsi! Yhtäkään ääntä ei sovi vähätellä! Olipas typerä kysymys toimittajalta, joskus tuntuu, että järjenkäyttö kysymyksissä ei ole sallittua. Joskus tuntuu, että toistavat opettelemiaan kysymyksia vaikka juuri olisi tullut vastaus jollain lailla seuraavaankin kysymykseen. Eli ei toimittaja edes aina kuuntele/kuule vastausta. Mä joskus kuuntelen haastatteluja ja ääneen hoen, että kuuntele ny kuinka kysyit, kuuntlee nyt kuinka vastasit ymv. Josksu tosi herkullisiakin tilanteita, jos ei itse niin ärsyyntyisi.

Lautakuntapaikat on mun mielestäni ne tärkeimmät vaikuttamisen paikat! Onnea sulle ja haleja!

Piu kirjoitti...

Just niin, toimittaja vissiin luki kysymyksen VÄÄRIN paperistaan eikä itte älynny virhettä. Haastateltava selvästi tiesi, mitä olisi pitänyt kysyä ja vastasi siihen oikeaan kysymykseen. Mutta ottaa päähän, ettei aamuradion toimittaja pysy sen vertaa hereillä, että osaisi lukea. Jos mä tekisin työni yhtä nukuksissa, olisin äkkiä portin ulkopuolella.. tosin niin saattaa käydä kaikesta huolimatta.
-Kiitos, lautakunnas pääsee kyllä vaikuttamaan asioihin, ko vaan on hereillä koko ajan :)