tiistai 29. marraskuuta 2011

istun ja ihmettelen

Kyl vaa taita olla koirillaki suajelusenkelei. Luulin jo eiläehtost et menetän Sohvin kokonas.

Tulin ehtost hilja Turust ja Kasvattaja soitt, et Sohvi o huanos kunnos. Sil ol noussu kuume ja se ol valla flaati ja hiljane. Penikoi jakso hoitta juur ja juur, mut mittä kasvu ei saan aikaseks.

Hän ol viäny Sohvi lääkäril. Sen vattas ol piän reik, mist tihkus nestett. Ei mätä, ko kirkast kudosnestet. Muuto leikkaushaav ol parantun hyvi. Lääkär ol ollu iha ihmeisäs, et mikä koiral olle. Oli antan sit kumminki luja antipiootti ja nestet suane tunni verra. Ja meinan, et jote siit paranu, ni hän ei tiär mitä sit tehrä.

Ehtost ko puheltti Kasvattajan kans, ei mittä muutost ollu tapattun ja munst kuulost silt, ete asi paranekka. Olin koko yän hualissan ja see tul unehenki.

Aamul sit soiti ja kyseli kuulumissi ja niit oliki: Sohvi ol virkontunn ja voi jo pali paremmi. Häne vattastas ol ehtost viäl tullu oikke aika tavall sitä liänt ja yän aikan se läpi ol menny kiines ja koira vointi parannus. Nyy hänel on maito jälles tissit täys ja hän jaksa hoitta pennui lailsest. Oi ko tulin iloseks!

En yhtä eppäil etei hänel olis oma enkeli.

Muutonki aamu alko rivakast: mul sois puhein hiuka kahreksa jälkke ja miäs kysys, et onk niit kulttuurseura krafiikoi viäl jälil? Hän otais kaks, mist hän tule hakema?
Mää ähkesi ko en meinan keksi yhtäkkiste mittä ratkasu, mut sit sain ajatukse järjestykse ja sovitti mihen toimitan ja kosk. Ajatelkka, hän ei kysyn lainka, mitä maksa!
Olinki aika pessimist ko vein kirjekuaren kirjakauppa orottama hakemist. Sanosi, et haen pois sit jos ova liian kallei.
Eikä mitä, miäs ei ollu hörmättänykkä, oli vaa kaivan kukkarostas pyyrety summa ja lähten tiähes! Kyl korisjokise ova luanikkai ihmissi, täyty sanno. Kulttuuri ystävi viäl kaike lisäks. Nii et meijä joulupuari avaus o ollu menestykselline.

Meijä Runonkirjottaja lähte jälles kiartuel täsä joulu al. Menkkäst kaik kuulustelema hänt ja sanokka mult tervessi. Täält näke misä ja kosk hän esiinty. (tämä ei ollu maksettu mainos, ainaka viäl)

Sit mul olis yks piän murhe viäl: ei kukka teist olis tulos Lahrest Turkku täsä lähiaikoin? Tarvitais vähä appu...

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

ONNEKS oli koiruudel suojelusenkeli matkassa!

Piu kirjoitti...

Sano muuta! Ikävä yö...

Minz kirjoitti...

Hui senttä! Onneks näät tassuttajat aika usseste vauhril sit paraneva, ku paremmal pualel pääsevä tauties kans tappelemisis. Enerkkiaa ja hyvii vointei jatkohonki toivottelen!

Piu kirjoitti...

Kiitos! Jos se nyt tosiaan nyt paranisi ja pennut kasvaisivat hyvin.

vilukissi kirjoitti...

En asu Lahdessa päinkään, muutoin oisin ollu apunas! Joulupuari? Se täytyy nyt mennä kurkkaamaan.En ole koskaan koiralle lähetellyt halauksia mutta nyt halaukset Sohvillekin!!

Piu kirjoitti...

Kiitos, Sohvi saa sun halaukset kyllä! Lahden ongelma saattaa ratketa, saa nähdä.. kerron sit myöhemmin mihin se liittyy :)