tiistai 3. elokuuta 2010

sama virsi

Kaikk nyy valittava et loma loppu ja kesä loppu ja voi kauhi sentä. Mää kans.

Taik ei see ny niin kamala ol et loma loppu, eikä suvika ny viäl ohitte ol, mut ole niin ko velli pussis enkä saa mittän toimeks. Ja loma loppu.

Huame käyn viimäsen kerra jumpparil ja ehtost syärä kravui Takkupään kans. Tarttis siivot ja loma loppu.

Eilän käven kirkol, hoiri monttalai asia ja käve kirjastossaki. Jälles yks hyvä puali piänel paikkakunnal asumisest: olin unhottan kirjastokorti kotti, mut sain kumminki kirjoi lainaks. Vaikk loma loppuki.

Tänäpe ole vaa lorvin, tein piäne aikka sitä nukkikse parketti ja sit kävelin ton Kurvassua reuna hakema kanttarellei. Yhre sopa ainekse sain, ja jote pia rupp satama ni ei tänä syksyn muut saarakka. Ei, vaikk lomaki loppu.

Meijän kylä asukasluku kaksinkertastu joka suvi ja tänä vuan vissi olla suamalaise vähemmistön, ko yhre isännä uk-rain-alaise ja valk-ovenä-läise marjanpoimija suvi suvelt lissäntyvä. Mun koira pitävä jessuksemoist mekkala ko nämä ahkera ihmise käyvä viäl ehtosi mustikkmetäs ja kulkeva airan takan erestakasi. Olen antan heijä pittä jööt et kumminki jää viaraste miäle misä talos o koira. Takavuasin tuppas tavara hävimä syyspualel jote ollu ulkorakennuste ove lukus. Nyy ei vissi enä muutama vuatte ko olo ova parantune heilläki. Mut paremp on katto ko kattu, ko lomaki loppu.

Loppuviikkon olenki opastamas Kauppilas, en ol tänä suven muut ollukka, syksyl on sit viäl yks pyhäpäivä varattun. Huameltta tarvitte silittä pait ja hame, ne o vissi pyyki jäljilt. Ja loma loppu.

Ei ol yhtän kuva laitta, ko kamera akut ei suastu pysymä laturis. Ain ko silmä välttä ne hyppävä pois. Ei sempualest, trekool o kuiv ja kellane ja kryppistyn, ei siäl ol koht mittä kuvamist. Tikkerperi kypsyvä ja niit olen käyny syämäs. Faarelmi sain tänä kaks piänt rasia pakkasse, kaik muu olen syäny. Koht niitäkä ei enä tul. Voik muute oll turhemppi marjoi ko tikkerperi? Se maistu kyl tuarenas hyvält, mut ei siit tul hyvä hillo eik mehu eikä se maist pakastettunaka miltä. Ja mullaki on niit kolm puska kaikkiastas. Ole vissi silläki lail hull.

Ja nyy menen maat ja orotan, et loma loppu.

4 kommenttia:

jerikonruusu kirjoitti...

Tikkerperi piti tarkistaa kuuklesta, ja oikea oli arvaukseni. Viime kesänä näitä ongelmamarjoja keiteltiin porkkanaraasteen kanssa hilloksi. Nooo, menihän ne siinä, mutta totuuden nimessä on sanottava, että parempaakin hilloa olen puuroni silmänä syönyt.
Miten on, mahtaako loma loppua kohta ;)

Piu kirjoitti...

Juu, oikke arvasit, semmost o ilmas:D Ihan todella, karviainen on hankala, hillo on väkevää eikä siitä oikein muuta saakaan. Paitsi likööri tulee hyvää ja kauniin väristä, mutta kuka jaksaa sitäkään litratolkulla tehdä. Syön minkä jaksan ja muuten saa varista pensaan alle.

vilukissi kirjoitti...

...luin ensin, että sukuvika ny viäl ohitte....hahahahh, nei taira koskaan loppua; sukuviat. Mä yritän ajatella, notta kesää o viälä pitkästi, ittestä riippuu, miten tän elok- ja syyskuun elelöö...mä nautin pimeistä lämpimistä illoista, kynttilätkin näyttävät kivoita!

Piu kirjoitti...

Voi, lämpimät elokuun yöt vetää vertoja etelänmaiden vastaaville! Meidän vuotuinen rapuilta siirtyi eilen tuulen ja sateen vuoksi sisälle, mikä oli suuri harmi. Siinä ulkona pimeässä kynttilöiden valossa syömisessä on oma tunnelmansa.
Ystävä oli lukenut, että sun viat (suvika).
Lukihäiriöt ja kirjotusvihreet antaa monet hyvät naurut, joskus tietty aiheutuu suurta hämmennystäkin ensin.