lauantai 14. elokuuta 2010

hämmästelyä

Uskomatonta, mulla on tänään vapaapäivä. Siis onhan mulla ollut niitä koko ajan, mutta tänään siis tuntuu vapaapäivältä. Vaikka herättiin Sohvin kanssa jo seitsemältä.

Noustiin ylös (tai Sohvi ilmaantui sänkyni alta), keitettiin kahvit ja lueskeltiin lehteä. Tai Sohvi siis oli vaan hengessä mukana, makoili jaloissani. Mutta kuitenkin tämmöistä leppoisaa vapaapäivän aamua vietettiin, kunnes:
Perkule, mun lehdestäni oli repäisty sivusta pala pois! Keskeltä sivua kokonainen kaistale! Mitä tässä on lukenut sellaista, että sitä ei just mulle voinut näyttää?
Käsittämätöntä sensuuria. Olen tilannut koko lehden, koko vuodeksi. En lainkaan pahastuisi, jos niitä pahuksen huonekalukauppojen loppuunmyynti-ilmoituksia jätettäisiin välistä pois, tai kodinkone- ja kirjainmarkettien monisivuisia liitteitä, mutta että repäistään keskeltä asiallista uutissivua kaistale, sitä ei voi ymmärtää. Kenellä on aikaa moiseen sabotaasiin? Kuka on vainoojani?

Aamulla oli leipäkin homeessa. Vapaapäivänä on tietysti aikaa sulatella pakastimesta uutta känttyä ja oikeastaan lämmin leipä kruunasi aamiaisen. Lauantailiitteen sanaristikko on tänään vähän vaikeampi, joten siitäkin riittää vielä huvia.

Hain pyykit saunalta ja juuri kun olin viikannut ne sievästi, ne lipsahtivat kädestäni suoraan vesiämpäriin. Siellä telineellä ne nyt taas ovat kuivattelemassa itseään. Vapaapäivänä ei tarvii olla siin kauheasti vaatetta päällä, varsinkaan näin kuumana päivänä.

Joo-o. Nyt on päivä jo vaikka kuinka pitkällä ja minä olen vain lorvinut. Päiväkahvitkin on jo juotu. Otan itseäni niskasta ja siirryn lorvikamariin lorvehtimaan. Siinä sivussa kun lämmitän saunaa jatkan pienoismallin kanssa ähertämistä. Sain eilen parin rakennuksen osat muotoiltua, vähän viimeistelyä ja ne voi liimata kasaan. Tavoitteena on rakennus per päivä. Muutamassa hankalammassa voi mennä parikin iltaa. Saatan jopa julkaista kuvia, ellen sitten tule toisiin ajatuksiin.

Jotenkin tuntuu mukavalta ajatukselta, että ilmat vähän viilenevät ja voi taas pukea päälleen ihan säällisiä vaatteita, eikä vaan jotain liehukkeita.  Olen koko kesän kulkenut joko pelkässä huivissa tai mahdollisimman väljissä ja vilpoisissa paidoissa ja nyt alkaa riittää. Tahdon pukea hameen ja puseron ja kunnolliset kengät! Enkä halua olla enää tahmea ja hikinen, muuten kuin kuntosalilla ja saunassa.

Tuosta tulikin mieleeni, että kävin eilen lunastamassa kuntosalikortin. Samalla kortilla pääsen sekä kuntosaliin että allasjumppaan. Syksyn merkki tämäkin.

4 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Olipa järkytys herätä tänään, kun mittari näytti ulkona vain 13 astetta. Vihdoinkin saattoi hengittää raikasta ilmaa. Joskus päivät menee pieleen moninkertaisesti ja kaikki tuntuu putoilevan käsistä. Varsinkin eilinen pesuveden kaatuminen lattialle koiraa väistäessä nosti stressipisteitä. Tsemppiä tälle päivälle.

Piu kirjoitti...

Kiitos! Meillä oli aamulla mittarissa 9 astetta, joka tuntui kyllä "raikkaalta". Vähän samalta kuin lapsena koulun alku, aikainen lähtö viileässä ilmassa.
Onko sulla ollut vesivahinko, täytyykin kurkata sun blogia kun en ole taas vähään aikaan ehtinyt. Toivottavasti ei tullut suuria vaurioita.

vilukissi kirjoitti...

Meilläkin oli 10 astetta ja päivällä iso helle..mäkin haluaisin päästä jo pois nihkeydestä ja liuhukkeista, jotka eivät edes mulle sovi..olen niissä hassun näköinen, niinkuin entisestäänkin. Koko kesä liehuteltu sandaaleissa ja balleriinoissa ja ny ton jalkapöytä kipeä...Rintamaan kenkiä odotan tuolta komerosta saapuvaksi...aika vauhdikkaasti alkoi vapaapäiväsi...

Piu kirjoitti...

Haa, onko Rintamaan kengät erityisen erinomaisia? Mun oon vaikea löytää mukavia kenkiä, yleensä semmoiset kauniit joista tykkäisin ei sovi jalkaan. Ja ovat lisäksi aivan järjettömän kalliita. Esimerkiksi nyt Minna Parikan kengät. Huoh.