tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluaamun rauhaa

Hyvää joulua kaikille! Täällä ollaan taas.

Olen vihdoinkin oppinut viettämään joulua "oikein" eli rauhallisesti. Niin, että itsellä säilyy koko ajan seesteinen joulutunnelma.
Meillä oli mukavaa, kaksi vanhinta perillistä kävi jouluaterialla ja nuorimman kanssa vaihdettiin kuulumisia puhelimessa. Tosin kuulumiset olivat vähemmän mukavia, kun poika oli kotona kuumeessa perheen ollessa joulunvietossa. Mutta sellaista sattuu aina välillä.
Kuten huomaatte, nettiyhteydet pelaavat taas. Perikunta asensi uudet ohjelmat siivottuun koneeseeni ja nyt pelittää vaikka kuinka. Lisäksi olivat hankkineet tähän vekottimeen kaiuttimet, joten voin kuunnella vaikka sinfoniakonsertteja ja äänentoisto on kunnossa. (tähän mennessä olen tosin testannut vain Late Lammasta. Hyvin sekin kuului..)
Tämä joulu on ollut tyystin erilainen kuin aikaisemmat: olin aattona kaupassa! mutten saunassa, menen tänään naapuriin joulukahville!! ja mikä hauskinta, mulla on joulunaapurit! Lämmitin naapuritorppaa viime viikolla, melko heikoin tuloksin tosin, mutta hyvin ovat kuulemma pärjänneet. Hauskan näköistä kun naapurista näkyy valoa lumihankien keskeltä.
Flunssakin alkaa jo hellittää, eilenillalla ei enää noussut kuumettakaan. Väsyin kyllä kesken Fannyn ja Aleksanderin katselun. Tosin en sitä yleensä katsokaan loppuun asti, se piispa on liian kammottava.
Joulukuusi on pystyssä ja koskematon! Kaikki lasipallot ovat tallella, lasilinnut höyhenpyrstöineen istuvat rauhassa kuusenlatvassa eikä kimallenauhaakaan ole kiskottu. Hertta-katti on nimensä veroinen.
Varsinais-Suomeen ennustettu lumimyräkkä ei ulottunut meille asti, vain vähän lumihahtuvia saatiin. Viikolopuksi on luvassa vesisadetta, mutta toivon että sekin ennuste ehtii muuttua ennen toteutumistaan.
Tänään oli ensimmäinen aamu pariin viikkoon, jolloin en herännyt aamukolmelta. Viideltä kävin kyllä komentamassa kissaa, joka mellasti salissa (hiiri?) mutta nukahdin uudestaan vielä moneksi tunniksi. Olen vieläkin, puolilta päivin, yöpuvussa, mutta pitänee pukeutua ennen joulukahville menoa.
Kiitos joulumuistamisista. Iloista joulunaikaa!

Ei kommentteja: