lauantai 1. joulukuuta 2012

..hanket korkiat...

..ja joulukuu kans.
Meil o lunt taas runssaste ja lissän tule koko aja. Onneks on pakast kans, ete ol liukast. Seeki o hyvä asi, et lumi on köykäst siirrellä.
Ei se eiläne talvivaara ollu juur kummonenka, tuuli ol kyl häijy ja tek ulkon askaroittemise ikäväks. Liikenttes ei ollu suuri murhei kumppanka suuntta mennes, rekat vähä pöllyttivä mut ko pit tarppeks välimatka erel ajava eikä tehny mittä äkkinäissi liikkei, ni hyvin pysys tiäl.
Tämä viimäne kilomeetri oli kaikkist hankalin, ko lunt ol tiäl niimpali et neiti Siäväsen nokk sukels kinokse ja nost lunt konepellil ja tuulklasil. Mut selvitti siitäki ojas käymät, vaik liki oliki.
En uskaltan ehtost lähti Porihi teatteri, ko ei yhtän tiänny, kuimpali sitä lunt viäl tule. Oli sitä tullukki, mut olisin vissin sen pualest päässy yäl kotti.
Tänä tarvittis menn Ukihi teatteri ja see onnistu kyl. Jos sit auratan taik ei, viäl ei ol kettä näkyny.
Kyl mailma pali valusemmalt näyttä ko ulkon o lunt. Meinan tänä viäl könyt vintti ja hakke sähkökynttelikö ja muu joulvalo alas ja viritel niit akkunil. Ja jälles muistan, et yks ajastin o semne, ete se pirä aikkatas. En kyl lainka muist, mikä se niist on. Huoh.
Koirat ei oikken tykk, ko lunt o vattkarvoihi saakk. Mun täyty heit varte kolata taas polui et saava juasta. Ja kakki, voi herran piaksut sentä. Katt tuleki sisäl asioilles ny ko on kylmä. Muuto hänt ei suuremi haitta, vaik ulkon o lunt, vaik aluks näytt et hän ei suastu sin ollenka menemä. Eiläehtostenki hän tahros ulos ja hävis muutamaks tunniks jonnekki, nii et kerkesin jo hunterama, tulek se lainka yäks kotti. Kyl hän sit viimätteks ol oven takan orottamas ja ryntäs koht tuvan penkil mihe ilmalämpöpumppu puhalta lämmint ilma. Vissi se luule et se o hänt varte asennettu.
Joulutonttu on kuitenki ilmestyny tuvan pööräl, nii et kaike se jouluki aikanas tule.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Mainio toi Hertta! Kissat on Just tollassii.

Eiks Hertta oo viellä yhtään joulukoristetta ittellee ottannu?

Meil on, ja monta.